Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Lokman Hekim Efsanesi Yeniden Hayat Buluyor

Lokman Hekim Efsanesi Yeniden Hayat Buluyor

YÜREĞİR’DE 100 BİN TIBBİ VE AROMATİK BİTKİ TOPRAKLA BULUŞUYOR

YÜREGIR’DE 100 BIN TIBBI VE AROMATIK BITKI TOPRAKLA BULUSUYOR

Yüregir Belediyesi ile Adana Il Tarim ve Orman Müdürlügü arasinda imzalanan ‘Tibbi ve Aromatik Bitki Üretiminin Artirilmasi’ projesi kapsaminda ilçede 100 bin adet tibbi ve aromatik bitki toprakla bulusacak.
Adana Valiligi koordinesinde gerçeklestirilecek proje ile Nisan ayinda Yüregir, Kozan, Imamoglu, Sariçam, Çukurova ve Ceyhan ilçelerinde yöreye uygun 694 bin 750 adet tibbi ve aromatik bitkinin çiftçi bazinda dikimi gerçeklestirilecek.

 

Ülke ve bölge ekonomisi içerisinde önemli bir yere sahip olan Tibbi ve Aromatik bitkilerin Adana’daki mevcut üretiminin artirilmasinin hedeflendigi proje kapsaminda Yüregir’de Biberiye, Adaçayi, Tibbi Nane, Melisa, Lavanta, Kekik, Ölmez otu, Zerdeçal ve Papatya’dan olusan 100 bin adet bitki fidesi toprakla bulusacak.
Bunun için Yakapinar Mahallesinde (Misis) bir uygulama alaninin olusturulacagini belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Bölgemiz verimli topraklari ve uygun iklim sartlari ile ticareti yapilan ürünlerin kisa zamanda ticari hacmini artiracak, ülke ticaretinde ilk siralara yükseltecek potansiyele sahiptir. Projemiz ile ekonomik getirisi yüksek Tibbi ve Aromatik bitkilerin bölgedeki ruhu yeniden canlandiracagina inaniyorum.” dedi.
Halk efsanelerinde adi geçen ve anlatilara göre tibbi bitkilerle sifa dagitan Lokman Hekim’in ölümsüzlük sirrini bu bölgede kaybettigine inanildigini da hatirlatan Baskan Kocaispir, “Projemiz ayni zamanda turizm yönünden çok farkli bir öneme sahip olan ve halen restorasyon çalismalari devam eden Misis Antik Kentinin tanitilmasina, bölgedeki ticaret ve istihdamin artmasina önemli bir katki saglayacaktir.” seklinde konustu.
Valilik toplanti salonunda gerçeklestirilen imza töreninde konusan Vali Süleyman Elban, Adana'yi tibbi ve aromatik bitki üretim merkezi haline getirmeyi amaçladiklarini belirtti.
Imza törenine, Vali Yardimcisi Zafer Öz, Yüregir Kaymakami Oguzhan Bingöl, Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, Il Tarim ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin ile ilgili yetkililer katildi.



  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli