Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Mahkemenin boşamadığı kadın 'boşanmak istiyorum' diye eylem yaptı

Mahkemenin boşamadığı kadın

Adana'da şiddet gördüğünü ileri sürdüğü kocasından 5 yıldır boşanamadığı için 'boşanmak istiyorum' yazılı döviz açarak eylem yaptı

Mahkemenin bosamadigi kadin 'bosanmak istiyorum' diye eylem yapti
 - Adana'da 45 yasindaki bir kadin, siddet gördügünü ileri sürdügü kocasindan 5 yildir bosanamadigi için 'bosanmak istiyorum' yazili döviz açarak eylem yapti. 
Meryem K. (45), 2001 yilinda Cerrah K. ile ikinci evliligini yapti. Çiftin bu evlilikten ikiz kiz çocuklari dünyaya geldi. Cerrah K., iddiaya göre, evliliklerinin ilk yilinda Meryem K.'ye sözlü ve fiziksel siddet uygulamaya basladi. Siddete dayanamayan kadin, 2012'de esi hakkinda bosanma davasi açti ancak kisa süre sonra esiyle barisarak, davayi geri çekti. Devam eden süreçte esi tarafindan merdivenden atilarak, darp edildigini öne süren Meryem K., 2013'te tekrar bosanma davasi açti. Adana Adliyesi 7'nci Aile Mahkemesi'nce Meryem K.'nin bosanma talebine iliskin ret karari verildi. Bu sirada esini tehdit ettigi iddia edilen Cerrah K. hakkinda, mahkemece uzaklastirma karari verildi. 'Darp' ve 'tehdit' suçlamalarini kabul etmeyip, bosanmak istemeyen esinden ayrilmakta israrci olan Meryem K., karara itiraz ederek, davayi üst mahkemeye tasidi. Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 2'nci Hukuk Dairesi de geçen yilin Mart ayinda, 'Davaci davalinin bir kusurunu ispat edemedigi, ilk derece mahkemenin tespiti de bu dogrultuda oldugundan davanin reddi dogmustur' karariyla davayi reddetti. Hukuk mücadelesini Yargitay'a götüren Meryem K.'nin bekledigi karar yine çikmadi. Kararini geçen hafta açiklayan Yargitay, temyiz basvurusunu reddedip, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 2'nci Hukuk Dairesi'nin ret kararini onadi. 
Meryem K., elinde tasidigi 'Bosanmak istiyorum' yazili dövizle eylem yapti. Meryem K. 2012 yilinda esi hakkinda açtigi bosanma davasini tehditler nedeniyle geri çektigini söyledi. Esiyle zorla baristigini ancak siddetin daha da artmasi nedeniyle 2013'te tekrar dava açtigini kaydeden Meryem K., bu nedenle mahkemelerin bosanma karari vermedigini belirterek söyle devam etti: 
'Bosanamadigim esim ben çocuklarimi kaçirmakla tehdit ediyor. Mahkeme masraflari yüzünden cebimde 5 kurus para kalmadi. Bosanmak istiyorum, baska bir sey istemiyorum. 17 sene siddet gördüm. Hakimler beni bosamadilar. Neymis affetmisim. Ben tehditle döndüm esimin yanina. Son 5 yildir koruma karari var. Panik butonlariyla dolasiyorum. Adliyede taskinlik çikti; esimin yüzüne çanta firlattim diye 3 bin TL ceza yazdilar. Beni döverken karnimda 4,5 aylik çocugumun bile ölümüne sebep oldu. 17 sene beni ailemle görüstürmedi. Belimden asagisini su ile yakti. Beni kablo ile dövdü. Evlere temizlige gidiyorum, parayi davalara harciyorum. Adamin korkusundan disari çikip, çalisamiyorum bile. Kendisi dini nikahla baskasiyla evlenmis ama benim yakami birakmiyor. Bosanmadigim sürece bu adamdan kurtulamiyorum. Annemi, babami, kardeslerimi tehdit ediyor. Dini nikah kiyarak kendi bir kadinla evlenmis. Her gün kadinla birlikte çektirdigi fotografi benim kapima koyup arkasina da 'benden basanirsan senin yüzün kezzapla yakarim yaziyor.' 
Meryem K., bosanana kadar adliye önünde eylemlerini sürdürecegini söyledi.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı