Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

MEB TARTIŞILAN BİR BAKANLIK OLMAKTAN ÇIKMAK ZORUNDADIR..!

MEB TARTIŞILAN BİR BAKANLIK OLMAKTAN ÇIKMAK ZORUNDADIR..!

MEB TARTIŞILAN BİR BAKANLIK OLMAKTAN ÇIKMAK ZORUNDADIR..!

MEB TARTISILAN BIR BAKANLIK OLMAKTAN ÇIKMAK ZORUNDADIR..!

 

Iyi Parti Adana Milletvekili, Milli Egitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Adana Milletvekili Ismail KONCUK, 2019-2020 egitim ögretim yili bugün basladi, hayirli olsun dedi.

 

MEB tartisilan bir bakanlik olmaktan çikmak zorundadir diyen KONCUK, öncelikle, hakki, hukuku savunan bir kurum oldugunu, yasadigi tezatlari ortadan kaldirarak göstermelidir. Nedir bunlar?

 

MEB egitimin problemleri ile ilgili bir toplumsal mutabakat saglamaya çalismalidir. Vakif, dernek, cemaat ve sendika gölgesinden kurtulmadan bir basari olmayacagi açiktir. Süslü sözler güzel ancak sonuç odakli olmadikça, sözün de bir geçerliligi kalmayacak, güven iyice azalacaktir.

 

KONCUK tayin ve terfi sistemine de dikkat çekerek, tayin terfi sistemi saglam kurallara oturtulmali, kim nerede ne kadar çalisacagini, tayin istediginde bir sürprizle karsilasmayacagini bilmelidir. Kuralsiz çalisma sürekli problem üretir ki, yillardir il içi, iller arasi yer degistirme ve yönetici atamalarinin en çok tartisilan konular oldugunu söyledi.

 

Ögretmen odalarinda farkli statüde ögretmen oldugu sürece, hiç kimse ben basarili oldum diyemez. Sözlesmeli, kadrolu ayrimi sadece atama yönünden degil, tayin, terfi, yer degistirme konusunda da çibanbasi bir problemdir. Buna göz yuman MEB adaletle, hukukla iliskisini kesmis olur.

 

Iyi Parti Adana Milletvekili Ismail KONCUK, Ögretmen ve tüm egitim çalisanlarinin talepleri dikkatle ele alinarak, bir öncelikler sirasi olusturulmalidir. Hazirlandigini duydugumuz, Ögretmen Meslek Kanunu, siyasi angajmandan uzak, önce egitim çalisanlari ve paydaslari ile enine, boyuna tartisilarak hayata geçirilmelidir.

 

Mesele hiç problem olmamasi degildir, elbette problemler olacaktir, ancak herkesin bekledigi, tüm bunlari çözme iradesinin bugüne kadar görülememis olmasidir. O iradeyi ariyoruz. Bu düsüncelerle nice hayirli egitim ögretim yillari diliyorum diyen KONCUK, “Egitim, hepimizin gelecek davasidir.” diyerek sözlerini tamamladi.

 

 



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli