Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Mehmet Ay, Adana'da 26 milyon liralık 'Kırsal Kalkınma Projesi'ni müjdeledi! Kaynak: Mehmet Ay, Adana'da 26 milyon liralık 'Kırsal Kalkınma Projesi'ni müjdeledi!

Mehmet Ay, Adana

Mehmet Ay, Adana'da 26 milyon liralık 'Kırsal Kalkınma Projesi'ni müjdeledi! Kaynak: Mehmet Ay, Adana'da 26 milyon liralık 'Kırsal Kalkınma Projesi'ni müjdeledi!

Tarim ve Orman Bakanligi, Adana'nin 7 ilçesine toplamda 26 milyon liralik yatirim yapacak

AK Parti Adana Il Baskani Mehmet Ay, Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan, dezavantajli bölgelerdeki Adanalilarin refahini yükseltmeye yönelik 26 milyon liralik 'Kirsal Kalkinma Projesi'nin Adana'nin 7 ilçesi, 208 mahallesinde uygulamaya konuldugunu açikladi.

Buna göre, 26 milyon liralik proje yatirimi alacak 7 ilçeden 5'ini baskan Ay ilan etti. Ay, yatirimlardan dolayi Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan'a, Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli'ye, AK Parti MKYK - MYK Üyesi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'e, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Adana Milletvekili Jülide Sarieroglu'na ve milletvekillerine Adanalilar adina tesekkür etti.

Kozan, Saimbeyli, Feke, Pozanti ve Tufanbeyli açiklanan ilçeler olurken, yatirim detaylari ilçelere göre su sekilde olacak;

KOZAN
Hayvan pazari, yöresel ürün pazari, suvat yapimi, Trabzon hurmasi kurutma sistemi, kuzu ve koyun agili, yasam konteyneri ve çadiri, günes enerji sitemi paneli ve sulama havuzu için 10.225.635 TL destek saglanacak.

SAIMBEYLI
Suvat ve gölgelik, lavanta bahçesi, yem bitkileri dagitimi, yasam çadiri, kuzu ve koyun agili, su tanki, günes enerji sitemi paneli ve sulama havuzu için 4.911.851 TL destek saglanacak.

FEKE
Mera alanlarina suvat yapimi, kivi bahçesi, yasam çadiri, kuzu ve koyun agili, yem bitkileri dagitimi, yasam çadiri, günes enerji sitemi paneli ve sulama havuzu için 3.766.258 TL destek saglanacak.

POZANTI
Suvat ve gölgelik yapimi, çilek bahçesi, günes enerjisi, yasam çadiri, yasam konteyneri, yasam çadiri, kuzu ve koyun agili, günes enerji sitemi paneli ve sulama havuzu için 3.709.728 TL destek saglanacak.

 

TUFANBEYLI
Suvat ve gölgelik, çilek bahçesi, yem bitkileri dagitimi, yasam çadiri, kuzu ve koyun agili, yasam çadiri, günes enerji sitemi paneli ve sulama havuzu için 2.922.851 TL destek saglanacak.



  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı