Bugün, 21 Eylül 2024 Cumartesi

Mektebim, Rüzgâr Enerjisi ile Aydınlanıyor…

Mektebim, Rüzgâr Enerjisi ile Aydınlanıyor…

Mektebim, Rüzgâr Enerjisi ile Aydınlanıyor…

Mektebim, Rüzgâr Enerjisi ile Aydinlaniyor…

Dogada var olan ve yenilenebilir enerji kaynagi olarak bilinen rüzgâr enerjisini kampüslerinde kullanma karari alan Mektebim Koleji, 1 Subat 2020 tarihinden itibaren elektrik ihtiyacinin tamamini bu kaynaktan saglayacak.

Çevreye duyarli kampüsler olusturabilmek için öncelikle enerji tüketimini sürdürülebilir ve yenilenebilir kaynaklardan elde etmeyi amaçlayan Mektebim Koleji, Türkiye genelindeki tüm kampüslerinin elektrik ihtiyacini rüzgâr gücünden elde edilen enerjiyi satin alarak karsilayacak.

 

7-13 Ocak tarihlerini kapsayan Enerji Tasarrufu Haftasi kapsaminda “sürdürülebilirlik” çalismalari için aldigi kararla 2020 yili Subat ayindan itibaren rüzgâr enerjisi kullanacagini açiklayan Mektebim Kolejinin, ülke genelindeki tüm kampüslerinin yillik tüketiminin 12 milyon kilovatsaati asacagi öngörülüyor.

 Ögrencilere 'Diabet Farkindalik' semineri verildi...

“Gelecegimiz için tasarruf edelim” sloganiyla 8.122 evin elektrik ihtiyacina esdeger olan 12 milyon kilovatsaat elektrik tüketimi için Sancak Enerji ile anlasma yapan Mektebim Koleji, yenilenebilir enerji kaynagi olarak son yillarda önemli ölçüde elektrik üretimi saglanan rüzgâr enerjisini kullanacak. 245.7 MW kurulu gücü ile 5 ayri rüzgar enerjisi santrali (RES) bulunan ve bu santrallerden elde edilen yillik toplam üretimi 668 milyon kilowatt saat olan Sancak Enerji, üretmekte oldugu yenilenebilir enerji ile Mektebim Kolejinin elektrik ihtiyacinin tamamini karsilayacak.



  • Cumartesi 30.9 ° / 21.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 26.1 ° / 19 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 29.1 ° / 19.5 ° Güneşli