Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Metruk Binalar Yıkılıyor Yüreğir Nefes Alıyor!

Metruk Binalar Yıkılıyor Yüreğir Nefes Alıyor!

YÜREĞİR’DE YIKILAN METRUK BİNA SAYISI 100’Ü GEÇTİ

YÜREGIR’DE YIKILAN METRUK BINA SAYISI 100’Ü GEÇTI

Yüregir Belediyesi, hem vatandaslar hem de çevre için tehlike arz eden metruk yapilarin yikimina devam ediyor. Son olarak Sinanpasa Mahallesi'nde bulunan bir metruk binayi daha yikan Yüregir Belediyesi'nin 2019 yilindan bu yana gerçeklestirdigi metruk bina yikimi sayisi yüzü geçti.

Yüregir Belediyesi, insanlarin can güvenligini tehdit etmesinin yani sira, sosyal riskler olusturan ve kent estetigini bozan metruk binalarin yikimina devam ediyor. Özellikle uyusturucu madde kullanicilarinin mesken edinmeleri sebebiyle mahalle sakinlerinin sikayetine sebep olan metruk binalarin yikilmasi için hummali bir çalisma yürüten Yüregir Belediyesi, Baskan Fatih Mehmet Kocaispir’in göreve geldigi 2019 yilindan bugüne kadar toplam 119 metruk binayi yikti.

 

RAHAT BIR NEFES ALDIK

 

2019 yilinda 66, 2020 yilinda 13 ve 2021 yilinda 39 metruk binayi yikan Yüregir Belediyesi, son olarak Sinanpasa Mahallesi'nde bulunan 2 katli metruk binayi yikti. Tehlike arz eden binanin Yapi Kontrol Müdürlügü ekipleri tarafindan yikilmasi mahalle sakinlerini de oldukça memnun etti. Metruk binanin yikilmasiyla rahat bir nefes aldiklarini belirten mahalle sakinleri, “Bina oldukça eski ve çökme tehlikesi arz ediyordu. Çökme tehlikesinin yani sira madde bagimlilari tarafindan mesken tutulmasi da bizler için tehlike olusturuyordu. Yüregir Belediyesi'ne binanin yikilmasi yönünde talepte bulunduk. Talebimiz en kisa sürede sonuç verdi ve binanin yikimi gerçeklestirildi. Baskanimiz Fatih Mehmet Kocaispir ve ekibine mahallemiz adina tesekkür ediyoruz” dedi.

Resim önizlemesi

BASKAN KOCAISPIR: “YIKIMLAR DEVAM EDECEK”

Ilçede bulunan metruk binalarin can ve mal güvenligi açisindan tehlike arz ettigine dikkat çeken ve yikimlarin devam edecegini belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Metruk binalarin kötü amaçlarla kullanilmasindan dolayi muhtarlarimiz ve vatandaslarimizdan yogun sikayet aliyoruz. Bilhassa uyusturucu madde bagimlilari tarafindan kullanima açik olan metruk binalari tespit ederek yikimini gerçeklestiriyoruz. Ilçemiz metruk yapilardan arindikça, hem vatandasimiz rahat bir nefes aliyor, hem de görüntü kirliliginin önüne geçiyoruz. Halkimizin can ve mal güvenligini tehdit eden metruk binalari, yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere göre yikmaya devam edecegiz.” seklinde konustu.



  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı