Mevsimlik tarim isçilerine,  farkli zamanlarda yasami kolaylastiran destekler sunan Seyhan Belediyesi’nin “Adana’da Covid’siz Tarimsal Üretim” sosyal farkindalik projesi kapsaminda Zeytinli Mahallesi’ndeki bilgilendirme ve hijyen seti dagitimina Baskan Akif Kemal Akay da katildi. Mahalle Muhtari Cevdet Koç da hazir bulundugu ziyarette mevsimlik tarim isçileri sorunlarini anlatti. Islerinde kolayliklar dileyen Baskan Akay yasamlari çok normal seyreden insanlarin bile sikinti yasadigi bir dönemde geçici tarim isçilerinin zor sartlarda islerini yapmalarinin çok degerli oldugunu söyledi.

 

“SORUNLARI EL BIRLIGIYLE ÇÖZEBILIRIZ”

Mevsimlik tarim isçilerinin halkin sebze ve meyve ihtiyacini karsilarken büyük sikintilar yasadigini animsatan Baskan Akay söyle konustu;

Mevsimlik tarim isçileri açik alanda çadir içinde yasarken beslenme, isinma, elektrik gibi temel ihtiyaçlar konusunda sorunlar yasiyor. Bunun yaninda yasam sartlari geregi, pandemide sosyal mesafeyi koruyamiyorlar. Bu konuda kamu kaynaklarinin buraya aktarilmasi gerekiyor. Belediye olarak bunun bir bölümünü gerçeklestirmeye çalisiyoruz.  Yillara dayali bir sorun simdi daha yogun yasaniyor. Bu sorunu da el birligiyle çözebiliriz.” 

HIJYEN SETLERINI BASKAN AKAY DAGITTI

Mevsimlik tarim isçilerinin pandemi hakkinda bilgilendirilmesinin ardindan Baskan Akay ailelere hijyen seti dagitimini gerçeklestirdi. Zeytinli Mahalle Muhtari Cevdet Koç ise Baskan Akay’a katkilarindan dolayi tesekkür etti.