Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

MHP’den Binali Yıldırım’a “Adana kasketi”

MHP’den Binali Yıldırım’a “Adana kasketi”

Ak Parti Genel Başkan Vekili Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Kurulu Başkanı Binali Yıldırım, Türkiye’ye yönelik emperyal hedef ve planları Cumhur İttifakı’nın bozduğunu söyledi.

Ak Parti Genel Baskan Vekili Türk Devletleri Teskilati Aksakallar Kurulu Baskani Binali Yildirim, Türkiye’ye yönelik emperyal hedef ve planlari Cumhur Ittifaki’nin bozdugunu söyledi.

Yildirim’dan MHP Adana Il’e ziyaret

Uluslararasi Yörük Türkmen Kültür ve Sanat Söleni için Adana’ya gelen Binali Yildirim, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Il Baskanligi’ni ziyaret etti.

Ak Parti Genel Baskan Yardimcisi Adana Milletvekili Jülide Sarieroglu, Ak Parti Il Baskani Mehmet Ay, Ak Parti Adana Milletvekilleri Tamer Dagli, Ahmet Zenbilci, Abdullah Dogru’nun da eslik ettigi Yildirim’i MHP Genel Baskan Yardimcisi Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, MHP Adana Il Baskani Bünyamin Avci, MYK Üyesi Adana Milletvekili Muharrem Varli, Adana Milletvekili Ayse Sibel Ersoy, MYK Üyesi Ugur Öztürk ve Il Yöneticileri, Ilçe Baskanlari, Belediye Baskanlari ve Belediye Meclis Üyelerince karsilandi.

Cumhur Ittifaki’nin kurulusu…

Ziyareti sirasinda açiklamalarda bulunan ve Cumhur Ittifaki’nin nasil kuruldugunu ve yüklendigi misyonu anlatan Yildirim “Cumhur Ittifaki kendiliginden zuhur etmis bir ittifak degil. Cumhur Ittifaki esas itibariyla 15 Temmuz hain Fetöcü darbe girisiminden sonra MHP Genel Baskani Sayin Devlet Bahçeli’nin, Sayin Cumhurbaskanimizin liderliklerinde milletin bekasi, ülkenin gelecegi için kurulmus önemli bir ittifaktir” dedi.

Cumhur Ittifaki’nin sorumlulugu artti

Dost ve müttefik görünen emperyalist ülkelerin Türkiye üzerindeki kirli hesaplarinin devam ettigini belirten Yildirim “Cumhur Ittifaki’nin geçen süre içerisinde ne kadar da dogru zamanda dogru bir sekilde olusturuldugu bugün daha iyi anlasilmaktadir. Yasadigimiz olaylara, bölgemizde cereyan eden gelismelere bakinca bugün Cumhur Ittifaki’nin sorumlulugu düne göre bir kat daha artmistir. Hepimiz sunu biliyoruz. Emperyal hedefi olan ülkelerin, özellikle cografyamizda bu bölge ve civarinda uzun zamandan beri bir takim planlari ve hedefleri var. Bu hedefleri bozan da Cumhur Ittifaki olmustur. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaskani Recep Tayip Erdogan olmustur.”

“Bu mücadele bitmedi”

“Bu mücadele bitmedi” diyen Yildirim söyle devam etti:

“Türk’ü dize getiremeyecegini anlayanlar bu sefer niyetlerini açik ettiler. Veto ile darbe girisimleriyle beceremediler ve dediler ki ‘Biz siyaseten, siyasi muhalifleri, siyasi muarizlari her yönüyle destekleyecegiz, terör örgütlerini de arkalarindan tayin edecegiz ve bu isi halledecegiz, Türkiye’yi bu sekilde ele geçirecegiz.’ Bu hesabin içindeler. Bunun farkindayiz. Milletimiz de farkinda ama bu hesap da tutmayacak. Herkesin bilmesini istiyoruz. Çünkü bu millet bayragina, topragina, istiklaline asik bir millet. Bunu her firsatta yakin tarihimizde de göstermistir. Adana da bunun teminatinin oldugu bil ilimiz, bölgemizdir.”

Avci’dan Yildirim’a Adana kasketi ve salvari

MHP Adana Il Baskani Bünyamin Avci, ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirdi, Adana’da Cumhur Ittifaki olarak omuz omuza çalistiklarini anlatti. Avci, Binali Yildirim’a sekiz köseli “Adana Kasketi” ve yaninda “Adana salvari” hediye ederek, yapilan ziyarete renk katti. Sapkayi giyip deneyen Yildirim ise “Simdi sekiz köseli Adana kasketini giydik; artik Adanaliyik, Allah’in adamiyik.” sözleriyle alkislandi. Ziyaret toplu fotograf verilerek sona erdi.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı