Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Mili Eğitim Camiasının Gülen Yüzü Ahmet Salim Cengiz Emekli oldu

Mili Eğitim Camiasının Gülen Yüzü Ahmet Salim Cengiz Emekli oldu

Eğitim Camiasında 41 Yıllık Gururun hüzünlü ayrılışı

 

23 Mart 1981 tarihinde İzmir Velide Bahapas orta okulunda Matematik öğretmeni olarak göreve başlayan Mili Eğitim Camiasının sevilen gülen yüzü Ahmet Salim Cengiz.Emekli olarak Memurluk hayatını sonlandırdı.

İzmir Velide Bahapas Orta okulunda  başlayan 41 yıllık öğretmenlik hayatına Enver Kurttepeli Anadolu Meslek Lisesinde  sonlandıran Ahmet Salim Cengiz,  Birlikte çalıştığım idarecilerden, öğretmenlerden, öğrencilerden, velilerden ve diğer çalışanlardan hep destek ve başlayan Milli Eğitim camiasının sevilen güler yüzü  efsane isimi Ahmet Salim Cengiz,25 Ekim 2022 de emekli olarak Öğrencilerine veda etti.

Onu öğrencileri Ha babam sınıfındaki Rahmetli Münir Özkul’un oynadığı Müdür yardımcısı Kel Mahmut’ karakterine benzetiyorlardı. Kimine Baba kimine abi oluyordu. Sıkıntısı olan  Öğrencilerin  kendi sıkıntısı gibi görüyor elinden gelen bütün fedakarlığı yapan Güler yüzlü  efsane isim   Salım Hoca’nın yetiştirdiği öğrenciler arasında Başta  Vali, olmak üzere Belediye Başkanı, Bürokrat, iş adamı gibi önemli isimleri de okutarak meslek sahibi olmaları konusunda büyük gayret gösterdi.

 

 41 YILLIK GURUR 

Öğretmen, okul müdür yardımcısı,olarak tamamladığım memuriyetimin en değerli yılları, öğretmen olarak görev yaptığım yıllardı. Bu süreçte çok insan yetiştirdik. Bugün Türkiye’nin her ilinde her meslekten öğrencilerimin bulunması, en büyük gurur kaynağımdır.  Bazı öğrencilerimin çocuklarının da öğretmeni olmak, onları veli olarak karşılamak başka güzeldi. Hatta bazı öğrencilerimle, öğretmen oldukları için, aynı öğretmenler odasını paylaşmak daha da güzeldi.

Her başlangıcın sonu olduğu gibi, benim için de devlet memurluğu sona erdi. Severek yaptığım öğretmenlik mesleğinden buruk, fakat gururlu bir şekilde ayrılıyorum.

 

 

ÖĞRENCİLERİNE NASİHAT VERDİ 

Eğitimi devam eden öğrencilerinede bir nasihat veren Cengiz su cümlelerle sözlerini tamamladı 

"Bu ayrılık zorunlu bir ayrılık, aslında şuanki öğrencilerimide  bu okuldan mezun etmek isterdim. Ama olmadı, çocuklar başarının yolu öğretmeni sevmekten geçer. Benden sonra gelecek öğretmeninizi de sevin çok sevin ama merak etmeyin ben Adana'dayım  sizlerin başarılarınızı hep takip edeceğim. Sizlerde her istediğiniz de ben yanınızda olacağım dedi. Geçen 41 yıllık dönemimde birçok okullarda görev yaptım, .Görev sürem içerisinde tanıdığım öğrencilerime, öğrenci velilerine, birlikte çalıştığım tüm mesai arkadaşlarıma ve yolumuzun bir şekilde kesiştiği herkese (varsa) hakkımı helal ediyorum. Sevgi, saygı ve hürmetlerimle… Sağlıcakla kalın, Allah’a ısmarladık.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı