Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Muhtarları postacı yaptılar!

Muhtarları postacı yaptılar!

'MUHTARLAR SORUNLARLA BOĞUŞUYOR'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, icra ve trafik cezasi tebligati ile bogusan muhtarlar için Tebligat Kanunu'nda degisiklik yapilmasi istemiyle hazirladigi yasa teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baskanligi'na sundu. Demokrasinin temel tasi konumundaki muhtarlarin adeta postaci gibi kullanilmaya çalisildigini aktaran Barut, 'Muhtarlarin omzundaki yükünü azaltin, ekonomik ve özlük haklarini iyilestirin. PTT gibi kurumlarimiza atama yaparak personel eksikligini giderin' dedi.

'MUHTARLAR SORUNLARLA BOGUSUYOR'

Meclis'e sundugu Tebligat Kanununda Degisiklik Yapilmasi Hakkindaki Kanun Teklifi'nin gerekçesini paylasan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, 'Demokrasimizin temel tasi olan muhtarlarimizin maalesef oldukça fazla sayida sorunu bulunmaktadir. Bu sorunlarin basinda da halkimizin dogrudan oylariyla göreve seçilen, yurdun her noktasinda fedakarca hizmet yapan muhtarlarimizin ekonomik, özlük ve çalisma kosullariyla ilgili problemler yer almaktadir' diye konustu.

'AYRIMSIZ DESTEK VERIN'

AKP iktidarinin muhtarlari ve yasadiklari sorunlari görmezden gelmeye devam ettigini aktaran Barut, sunlari kaydetti:
'Yaklasik iki yildir süren pandemi kosullari ve iktidarin yanlis politikalariyla daha da derinlesen kriz ortaminda muhtarlarimizin sorunlari daha da derinlesmistir. Bunun somut örneklerinden birisi de yurttaslarimizin icra, haciz ve borç batagina saplanmasi nedeniyle muhtarliklarin icra tebligatlariyla dolup tasmasidir. Bu tebligatlar nedeniyle muhtarliklar adeta bir postahane gibi çalisiyor. Çünkü yurdumuzun her yerinde her muhtarligimiza adeta tebligat yagiyor. Sanki postane çalisaniymis gibi muhtarlarimiz her gün yüzlerce tebligati mahalle ve köy sakinlerine ulastirmaya çalisiyor. Bu tebligat sorunu en kisa sürede çözüm bekliyor. PTT emekçilerinin artan is yükü, kurumdaki personel eksikligi ve yapilmayan atamalar da bu sorunu büyütüyor. Bu nedenle ilgili kisilere teslim edilemeyen tebligatlar muhtarliklarda yigilmis halde bekliyor. Kanun teklifinin amaci muhtarlarimizin tebligat sorununa çözüm bulunmasinin saglanmasidir. Siyasi ayrim gözetmeden teklifimize destek verilmesini bekliyoruz.'

TEKLIF NEYI ÖNGÖRÜYOR?

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'un, Meclis'e sundugu Tebligat Kanununda Degisiklik Yapilmasi Hakkinda Kanun Teklifi söyle;
'MADDE 1- 11/2/1959 tarihli ve 7201 sayili Tebligat Kanununun 21'inci maddesi asagidaki sekilde degistirilmistir.
'Kendisine tebligat yapilacak kimse veya yukaridaki maddeler mucibince tebligat yapilabilecek kimselerden hiçbiri gösterilen adreste bulunmaz veya tebellügden imtina ederse, teblig memuru teblig olunacak evraki, görevli bulundugu PTT subesine getirir ve mezkûr subenin adresini ihtiva eden ihbarnameyi, gösterilen adresteki binanin kapisina yapistirmakla beraber, adreste bulunmama halinde teblig olunacak sahsa keyfiyetin haber verilmesini de mümkün oldukça en yakin komsularindan birine, varsa yönetici veya kapiciya da bildirir. Ihbarnamenin kapiya yapistirildigi tarih, teblig tarihi sayilir.
MADDE 3- Bu Kanun yayimi tarihinde yürürlüge girer.
MADDE 4- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaskani yürütür.'



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli