Mustafa Aydar, “Çanakkale ruhu bir sevdadır”

Mustafa Aydar, “Çanakkale ruhu bir sevdadır”

Mustafa Aydar, “Çanakkale ruhu bir sevdadır”

Ceyhan Ticaret Odasi yönetim kurulu baskani Mustafa Aydar Çanakkale zaferini yayinladigi mesajla kutladi. Çanakkale Savasi’nin Birinci Dünya Savasi’nda ve Türkiye tarihinde en kritik asamalarindan biri oldugunu belirterek baskan Aydar sunlari kaydetti.
“Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdigi sanli mücadelenin unutulmaz hatirasi olmasi bakimindan insanlik tarihinde esine az rastlanir bir kahramanlik destanidir. Bugün bu cennet Vatanda yasayan herkes özgürlügünü ilk basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk,silah arkadaslari, sehit ve gazilerimize borçludur.
Çanakkale ruhu bir sevdadir. Çanakkale Kardesligin, birligin ve beraberligin en çarpici örneklerinin yasandigi yerdir. Çanakkale öyle bir yer ki, burada yokluk varligi yenmistir. Çanakkale öyle bir yer ki, burada maneviyat, maddiyati yenmistir. Kisacasi Çanakkale Zaferini Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in : “Çanakkale ; Bugunümüzükurtaran,maziye kahramanligini ve büyüklügünü iade eden, Bu topraklari bize edebi yapan zaferin adidir.” Cümlesi ile daha güzel sekilde yapabilirim.
“Çanakkale Geçilmez’ sözünü sanli tarihimize altin harflerle yazan basta ebedi Baskomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere,büyük mücadeleye destek veren Türk Ordusunun Kahraman mensuplarini ve vatanlari ugruna hayatlarini feda eden tüm sehitlerimizi bir kez daha rahmet ve sükranla aniyor,ruhlari sad olsun diyor,’18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 105.yilini kutluyorum.”