Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Müşterilerini dolandıran kuyumcuya 42 yıl hapis cezası

Müşterilerini dolandıran kuyumcuya 42 yıl hapis cezası

Adana'da 7 müşterisini dolandırdığı iddiasıyla yargılanan kuyumcuya 42 yıl hapis ve 80 bin lira adli para cezası verildi.

Adana'da 7 müsterisini dolandirdigi iddiasiyla yargilanan kuyumcuya 42 yil hapis ve 80 bin lira adli para cezasi verildi.

Adana 13. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya tutuksuz sanik O.B. katilmazken müstekiler ve taraf avukatlari hazir bulundu.Cumhuriyet savcisi, esas hakkindaki mütalaasinda, sanik O.B'nin kentte kuyumculuk yaptigini, müstekilere 'siyasi ve bürokratik camiada tanidiklarim var, altin yükselecek' diyerek altinlarini ve nakit paralarini aldigi bilgisine yer verdi.

Bir süre sonra müstekilerin altin ve paralarini istemesine ragmen sanik O.B'nin teslim etmedigini bildiren savci, zanlinin 'dolandiricilik' suçundan 7 müstekiye yönelik eylemi nedeniyle ayri ayri cezalandirilmasini istedi.Sanik O.B'nin avukati savunmasinda, 'Müvekkilim ile müstekilere yönelik dolandiricilik kasti olmamistir. Suçun yasal unsurlari olusmamistir. Bu nedenle suçlamalari kabul etmiyoruz. Müvekkilim O.B'nin beraatine karar verilmesini talep ederim.' ifadesini kullandi.Müsteki Ö.S. ise saniktan sikayetçi oldugunu belirterek, 'Ben kendisine 227 bin lira verdim. Ayrica akrabalarimdan aldigim çeyrekleri de kendisine teslim ettim. O.B. aramizdaki güven iliskisine dayanarak beni dolandirdi. Kendisi hakkinda sikayetleri duyunca ben altinlarimi istedim. Bana 50 bin lira degerinde altin verdi. Bunlari bozdurmaya gittigimde altinlarin sahte oldugu ortaya çikti. Bana hiçbir sekilde ödeme yapmadi, zararimda giderilmedi. Kendisinden sikayetçiyim, cezalandirilmasini talep ediyorum.' dedi.

 

Mahkeme heyeti, 7 müstekiye yönelik eylemi nedeniyle 'dolandiricilik' suçundan toplamda 42 yil hapis ve 80 bin lira adli para cezasina çarptirdigi sanik O.B. hakkinda tutuklanmak üzere yakalama emri çikarilmasina karar verdi.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı