Mutfak Sanatlarıyla Göçmen Entegrasyonu

Mutfak Sanatlarıyla Göçmen Entegrasyonu

Mutfak Sanatlarıyla Göçmen Entegrasyonu

 

Büyüksehir liderliginde 2 yil sürecek projenin açilis toplantisi gerçeklestirildi

 

Türkiye, Avusturya ve Yunanistan is birligiyle göçmen entegrasyonu

 

Türkiye Ulusal Ajansi ( Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari Merkezi Baskanligi) tarafindan 2019 Teklif Çagrisina hazirlanarak sunulan 'Mutfak Sanatlariyla Göçmen Entegrasyonu' (2019-1-TR01-KA204-074418) projesinin açilis toplantisi Adana Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde gerçeklestirildi.

Erasmus + Yetiskin Egitimi Projesi ismiyle olarak hayata geçirilen proje, Adana Büyüksehir Belediyesi'nin liderliginde 2 yil boyunca devam edecek.

 

Sürdülebilir Kalkinma Dernegi (Türkiye), AKMI (Yunanistan), Symplexis (Yunanistan) ve Verein Multikulturell (Avusturya) kurumlarindan olusan konsorsiyum, farkli ülkelerin yemek kültürü ile göçmenlerin ev sahibi topluluklarina uyumu için yürütülecek. Türkiye, Yunanistan ve Avusturya ortakliginda yürütülecek proje, göçmenlerin yetiskin egitimi için olusturulacak bir dizi faaliyetten meydana geliyor.

 

Üç farkli ülkede göçmenlerin ve yetiskin egitimindeki egitici ve ögreticilerin ihtiyaç analizi ile baslayacak proje, ilerleyen dönemlerinde farkli hedef gruplari için yetiskin egitimi modülü ve egitici egitimi modüllerinin olusmasiyla devam edecek. Proje kapsaminda ayrica, olusturulacak egitim modüllerinin dijital platformda yayimlanarak daha fazla kullaniciya erismesi ve Avrupa çaginda örnek proje olmasi hedefleniyor.