Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

MUTFAKTAKİ YANGIN, MUTFAK TÜPÜNDEKİ ÖTV İLE BAŞLIYOR.!

MUTFAKTAKİ YANGIN, MUTFAK TÜPÜNDEKİ ÖTV İLE BAŞLIYOR.!

MUTFAKTAKİ YANGIN, MUTFAK TÜPÜNDEKİ ÖTV İLE BAŞLIYOR.!

MUTFAKTAKI YANGIN, MUTFAK TÜPÜNDEKI ÖTV ILE BASLIYOR.!

IYI Parti Adana Milletvekili Ismail KONCUK, “On parmaginda on hüner barindiran analarimiz, analarindan miras kalan becerilerle bir sekilde mutfaktaki yangini söndürürlerdi. Sinirli malzemelerle, kit imkânlarla yine de çesit çesit yemekler yaparlardi. Yoklugu/yoksullugu, çoluk/çocuga bir gün bile hissettirmezlerdi. Günümüzde ki, bu yangin sadece mutfakta kullanilan gida, sebze ve meyve fiyatlarindaki önlenemez artisla sinirli degil ne yazik ki “mutfak tüpünden alinan ÖTV” bu yangini adeta körüklemektedir.”

“Kayit disi ile mücadele ve vergi kayip kaçaklarinin önlenmesi için atilan adimlar çerçevesinde Resmi Gazete’de yayinlanan kararla “mutfak gazi, sanayi gazi fiyati ile otogaz fiyati arasindaki ÖTV farki” kaldirildi. Mutfakta enflasyondan kaynaklanan yangini söndürmek, aile bütçesine yük olmasini ortadan kaldirilmak ve yine mutfakta enflasyondan kaynaklanan yangini söndürmek, aile bütçesine katki saglamak için oranin düsürülmesi yönünde bir çalisma yapilmasi ivedilikle gerekmektedir.” dedi

KONCUK, “Mutfakta kullanilan tüp ihtiyaç malzemesi iken, araçlarda kullanilan otogaz özel tüketim amaciyla kullanilmaktadir. Ihtiyaç malzemesi olarak kullanilan mutfak tüpü ile otogaz arasinda neden vergi farki yoktur?” Koncuk, bu durumun izaha muhtaç oldugunu belirterek, Hazine ve Maliye Bakani Sayin Berat ALBAYRAK tarafindan yazili olarak cevaplandirilmasini isteyerek soru önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi Baskanligina ilettigini, söyledi.



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli