Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

NEFES ALAMAYAN KÖYLÜNÜN İMDADINA BELEDİYE BAŞKANI YETİŞTİ

NEFES ALAMAYAN KÖYLÜNÜN İMDADINA BELEDİYE BAŞKANI YETİŞTİ

NEFES ALAMAYAN KÖYLÜNÜN IMDADINA BELEDIYE BASKANI YETISTI

 Kömür madeni ocaklarinin yaydigi kömür tozu nedeniyle saglik sorunlari yasayan Kurtpinari Köyü halkinin imdat çagrisina Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar yetisti. Baskan Aydar bölgede faaliyet gösteren 5 maden sirketinin tasinmasi için çalisma baslatti.

 2012 yilindan bu yana Ceyhan ilçesi Kurtpinari köyünde faaliyet gösteren 5 maden ocaginin çikardigi kömür tozu köy halkinin sagligini tehdit ediyor. Köy halki, Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar’in Kurtpinari Köyü’nü ziyareti sirasinda çocuklarin ayaklarindaki, yüzlerindeki, evlerindeki kömür tozlarini baskana göstererek yardim istediler. Köylünün yardim çagrisina duyarsiz kalmayan Belediye Baskani maden ocaklarinin tasinmasi için harekete geçti.

 

“5 Yasindaki Çocugun, 70 Yasindaki Teyzemin Hakkini Yedirtmem”

 

Maden ocaklarinin tasinacagi müjdesini köy halkina bizzat veren Baskan Aydar: “2 hafta önce geldigimde sizler bana kömürden rahatsiziz, duramiyoruz, kömür altindayiz, kömürleri sulamiyorlar, 12’den sonra çalisiyorlar demistiniz. Ekiplerime talimat verdim ve bu konu üzerinde durdular. Bugün firma temsilcileri ile birlikte yaninizdayiz. Benim onlardan istegim Kurtpinari’ndan baska bir yere bu isletmenin tasinmasi, kömür isletmesinin buradan çikmasidir. Ben 3 yasindaki, 5 yasindaki çocugun, 70 yasindaki teyzemin hakkini yedirtmem. Benim asim, isim, ekmegim insanlarin sagligina zarar veriyorsa o insanlarin sagligini düsünürüm. Bizim amacimiz isletmeleri kapatmak degil, size söz veriyorum tasinmalari için gereken bütün mücadeleyi verecegim. Ben insanlarla kapali kapilar ardinda anlasmalar yapmam. Orada ne konusuyorsam burada da aynisini konusuyorum. Benim için toplumun ne söyledigi önemlidir. Ben her yerde Ceyhanlinin hakkini savunurum” dedi.



Anahtar Kelimeler:
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli