Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Neşet Ertaş Çukurova’da anıldı...

Neşet Ertaş Çukurova’da anıldı...

Bozkırın Tezenesi, ünlü halk ozanı Neşet Ertaş, Çukurova Belediyesi ile Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şubesi’nin birlikte düzenlediği etkinlikle anıldı. Etkinlikte Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Abdallar

UNESCO’nun 2021’i Haci Bektas Veli, Yunus Emre ve Ahi Evran yili ilan etmesi dolayisiyla Çukurova Belediyesi ile Haci Bektas Veli Anadolu Kültür Vakfi’nin ortak etkinlikleri devam ediyor.

Ortak etkinlikler kapsaminda Bozkirin Tezenesi, ünlü halk ozani Neset Ertas, Haci Bektas Veli Anadolu Kültür Vakfi’nda türkülerle anildi. Ilginin büyük oldugu etkinlikte konusan Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, Anadolu’nun bu degerlerine her zaman sahip çikiyoruz ve bundan sonra da sahip çikacaklarini belirterek, “Burada Haci Bektas Veli Vakfi ile çok önemli etkinliklere imza atiyoruz. Bu yil UNESCO tarafindan Haci Bektas Veli anma yili ilan edildi. Bu etkinliklere ilk startini biz verdik. Bizden sonra da diger belediye ve kurumlar önemli etkinlikler yapmaya devam etti. Anadolu’nun degerleri saymakla bitmez. Nasil ki Mahsuni Serif’i aniyorsak Neset Ertas’i da aniyoruz. Kirsehir’den bize destek için gelen Abdallar Grubu’na tesekkür ediyorum” dedi.

 

Haci Bektas Veli Anadolu Kültür Vakfi Genel Baskani Ercan Geçmez de, nice halk ozaninin Anadolu’yu asarak dünya insanlik tarihine insan olmanin erdemini ögretmeye çalistigini belirtti. Neset Ertas’in “Varsa bir noksanlik ben kendi özümü yoklarim”sözünü hatirlatan Ercan Geçmez, “Aslinda bütün mesele insanin kendi özünü yoklama meselesidir. Neset Ertas ‘Abdal Hakka hayran olandir’ demistir. Ayrimcilik ötekilestirme dünyanin her kötü seyidir. Neset Ertas bize insan olmayi ögretmistir. Ruhu sad olsun, devri daim olsun” seklinde konustu.

Haci Bektas Veli Anadolu Kültür Vakfi Adana Sube Baskani Saim Yilmaz da, Haci Bektas Veli yili dolayisiyla yapilan etkinliklere önemli destek saglayan Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin’e tesekkür etti. Saim Yilmaz, Neset Ertas’in önemli bir halk ozani oldugunu belirtti. Saim Yilmaz, etkinlige katilanlara da ayrica tesekkür etti. Konusmalarin ardindan Kirsehir Valiligi Il Kültür ve Turizm Müdürlügü Abdallar Grubu konseri büyük begeniyle dinlendi. Grup Neset Ertas türkülerini seslendirdi. Konser sonrasi Baskan Soner Çetin, Ercan Geçmez ve Saim Yilmaz Abdallar Grubu üyelerine çiçek verdi.



  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı