Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Oğlunu öldüren gelininden şikayetçi olmadı

Oğlunu öldüren gelininden şikayetçi olmadı

ADANA'da kendisini döven eşi Osman Efeoğulları'nı (58) bıçaklayarak öldüren Öznur Gülten Efeoğulları'nın (54) kayınpederi Ziya Efeoğulları (86), yıllarca oğlundan eziyet çektiği gerekçesiyle gelininden şikayetçi olmadı.

Olay, 20 Ekim aksami Kozan ilçesi Tufanpasa Mahallesi'nde meydana geldi. Evde içki içen Osman Efeogullari ile esi Öznur Gülten Efeogullari arasinda çikan tartisma kavgaya dönüstü. Kavga sirasinda Osman Efeogullari, esini dövüp biçakla saldirmaya çalisti. Bu sirada esinin yere düsürdügü biçagi alan Öznur Gülten Efeogullari, 'Üzerime gelme' dedi. Arbede devam edince Öznur Gülten Efeogullari, esini 5 yerinden biçakladi. Komsularinin ihbari üzerine eve polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Ambulansla Kozan Devlet Hastanesi'ne kaldirilip ameliyata alinan Osman Efeogullari, doktorlarin tüm çabasina karsin kurtarilamadi. Öznur Gülten Efeogullari ise polis tarafindan gözaltina alindi.

 

 
'O ÖLMESEYDI BEN ÖLECEKTIM'
 
Osman Efeogullari'nin cenazesi, Adana Adli Tip Kurumu'ndaki otopsinin ardindan yakinlarinca teslim alindi. Öznur Gülten Efeogullari ise sorgusunun ardindan adliyeye sevk edildi. Efeogullari'nin ifadesinde, 'Esim olay günü eve alkollü geldi. Yemek yedik. Bu sirada içki içmeye devam etti. Yemekten sonra balkona gidip yüksek seste müzik dinlemeye, sarki söylemeye basladi. Apartman dairesinde oldugumuz için, komsularin rahatsiz olmamasi adina müzigin sesini kismasini istedim. Sinirlenerek masayi devirdi. 'Gürültü böyle yaparim' dedi. Beni darbettikten sonra biçakla saldirdi. Arbede sirasinda biçak yere düsünce biçagi ben yerden alip savurmaya basladim. Daha sonra esim yüzüstü yerde yatarken çocuklarimi aradim. Öldürme kastim olsaydi çocuklarim gelmeden öldürürdüm. Sonrasinda saglik ve polis ekipleri geldi. Emniyete gittigimde esimin vefat ettigini ögrendim. Eger o ölmeseydi ben ölecektim. Yillarca tartismalar, kavgalar yasiyorduk' dedigi belirtildi.Efeogullari çikarildigi mahkemece tutuklandi. 
 
'GELINIME EZIYET EDIYORDU'

Osman Efeogullari'nin emniyette ifadesine basvurulan babasi Ziya Efeogullari ise yasananlardan üzüntü duydugunu ancak gelininden sikayetçi olmadigini söyledi. Ziya Efeogullari, ifadesinde, 'Oglum alkol ve kumar bagimlisidir. Gece hayati vardir. Bundan dolayi ufak tefek olaylari büyütüp gelinimle kavga eder, küfreder, döver. Evlerinde uzun yillardan beri sikintilar olmaktaydi. Hatta torunum Ziya, oglum Osman ile kavga edip yaklasik 2 yil önce evi terk etti. Gelinim Öznur ayrilacagini, artik bu yükü kaldiramaz durumda oldugunu defalarca bana söylemistir. Uzun yillar oglum Osman ile karsilikli oturduk. Karsilikli oturmamizdan dolayi sikintilarini çogu zaman duymusumdur. Bizler ve gelinimin ailesi, 'evlilikleri sürsün de kendisini düzeltsin' diye telkinde bulunduk. Ben kalp hastasiyim. 6- 7 sene önce adresini bilmedigim yeni eve tasinmislardi. Burada da kavga ettiklerini ve gelinimi dövdügünü biliyorum. Bugün ikametimde oldugum esnada oglumla gelinimin yine kavga ettigini ve kavgadan dolayi biçaklama oldugunu duydum. Oglum Osman'in bu olaydan dolayi öldügünü daha sonra ögrendim. Bir baba olarak bu yasta evlat acisini yasadim ancak oglum Osman'a defalarca yapmis oldugu islerin yanlis oldugunu söylememe ragmen gelinim Öznur'a eziyet etmeye devam etti. Torunlarim okuyup is sahibi olmustur. Bu da gelinim sayesinde olmustur. Böyle olmasaydi iyiydi ancak olmus, yapacak bir sey yok. Bundan dolayi kimseden sikayetim yoktur' dedi.

 



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı