Tarih: 03.07.2020 07:08

ÖNCELİK NEDEN KÖYLÜNÜN DEĞİL?

Facebook Twitter Linked-in

ÖNCELIK NEDEN KÖYLÜNÜN DEGIL?

IYI Parti Adana Milletvekili Ismail Koncuk, 'Tibbi ve Aromatik Bitkiler ile Süs Bitkileri Yetistirilmesi ve tesvik edilmesi hem bitki türlerinin tabii ortamda varligini saglikla sürdürmesi açisindan hem de diger bütün tabii kaynaklarda oldugu gibi kaynaklarin tamamen tüketilmeden, 'sürdürülebilir kullanim' ilkesine uygun kullanilabilmesi açisindan da büyük önem tasimakta oldugunu belirterek, bu kapsamda Milli Emlak'a ait araziler firmalara kiraya verilmekte ancak uygulama bu topraklar, kendi mücavir alaninda oldugu için, sahiplenmis olan köylü vatandaslarimizi rahatsiz etmekte, sikâyete konu olmakta, uygulamayi hakaret olarak görmektedirler.' dedi.
Koncuk, Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum tarafindan yazili olarak cevaplandirilmasini isteyerek verdigi soru önergesinde; 'Söz konusu arazilerin köylülere ortaklasa olarak verilmesi beklenirken, firmalara verilmesi köylülerimizde ciddi rahatsizliklar dogurmaktadir. Sartlarin köylülerimizin sartlarina uygun hale getirilerek köylülerimize mutlaka verilmelidir. Bu yönde bir çalismaniz olacak mi? Tarimda yasanan sikintilar göz ününe alindiginda, geçinmekte zorluk yasayan çiftçilerimize gelir kaynagi yaratmak için köylerde muhtarlarin baskanliginda bir heyet kurularak köylüler tarafindan 'Tibbi ve Aromatik Bitkiler ile Süs Bitkileri' yetistirilmesi için bir çalismaniz var midir?' dedi.
IYI Parti Adana Milletvekili Koncuk, son olarak 'Tibbi ve Aromatik Bitkiler ile Süs Bitkileri' yetistirilmesi için 2017 yilindan bu yana kiraya verilen yer sayisi kaçtir? ve kiralama yapan gerçek/tüzel kisi sayisi kaçtir? diyerek sözlerine son verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —