CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, muhtarliklarin temel ihtiyaçlarinin yerel yönetimlerin insafina birakildigini belirterek Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a su çagriyi yapti: “Artik, muhtarlar, güzel sözler söylemenin disinda sorunlarinin çözümü için adim atilmasini talep ediyorlar.”
Sümer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptigi konusmada, demokrasiden ve yerel yönetimlerden bahsedildiginde ilk akla muhtarlarin geldigini belirterek “Muhtarlar, yerel sorunlarin ve taleplerin merkezî idareye iletilmesi bakimindan vatandaslarin ilk ulasabilecegi devletin temsilcileri ve bir bakima görevlileri konumundadir” dedi.
Muhtarlarin özellikle seçimler öncesinde Cumhurbaskanligi sarayina çagirilip Cumhurbaskani tarafindan onurlandirildigina dikkat çeken Sümer, “Muhtarlarin Ankara'ya çagrilmasi, Cumhurbaskanligi sarayinda agirlanmasi güzel seyler ancak keske seçimler bittikten sonra da unutulmasalar, keske su sorunlar da çözülse” diye konustu.

CUMHURBASKANINA ÇAGRI

Sümer, muhtarlarin yerel yönetimlerinden elektrik ve su almadigi zaman bunlari ceplerinden karsiladiklarina dikkat çekerek söyle konustu:
“Internet, isinma, temizlik ve kirtasiye giderleri de muhtarlarimizin diger temel giderleri. Bir bakima muhtarlar tamamen yerel yöneticilerin insafina terk edilmis hâlde. Birçok muhtar önceki dönemlerden kalma yüklü elektrik ve su borçlariyla karsi karsiya.
Seçim bölgem Adana'da çok sayida muhtarimizin istegi üzerine buradan iktidara ve özellikle de Sayin Cumhurbaskanina çagri yapiyorum: Artik, muhtarlar, güzel sözler söylemenin disinda sorunlarinin çözümü için adim atilmasini talep ediyorlar