Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Osmaniye'de rüşvet ve zimmet operasyonu

Osmaniye

OSMANİYE Osmaniye'nin Amanoslar bölgesinde izinli olarak kesimi yapılan orman emvalini odun kömür işiyle uğraşan şahıslara para karşılığında satan kişilere yönelik jandarma ekiplerince rüşvet ve zimmet operasyonu düzenlendi. Operasyond

OSMANIYE Osmaniye'nin Amanoslar bölgesinde izinli olarak kesimi yapilan orman emvalini odun kömür isiyle ugrasan sahislara para karsiliginda satan kisilere yönelik jandarma ekiplerince rüsvet ve zimmet operasyonu düzenlendi. Operasyonda gözaltina alinan 4 süpheli adliyeye sevk edildi.

 

Edinilen bilgiye göre, Osmaniye merkez Amanoslar bölgesinde A.K. isimli sahsin, izinli olarak kesimi yapilan orman emvalini orman deposuna göndermesi gereken HatayAdana ve Mersin illerinde faaliyet gösteren odun kömür satis isiyle ugrasan kisilere para karsiliginda sattigi belirlendi.

Operasyonu derinlestiren Osmaniye Il Jandarma Komutanligi ekipleri, usulsüzlügün ortaya çikmamasi için de A.K.'nin haksiz olarak kazanilan paradan Orman Isletme görevlisi M.S. ile Ö.K. isimli sahsilara rüsvet verdigi ortaya çikardi.

Olayla ilgili A.K., S.K., M.S. ile Ö.K. isimli sahislar rüsvet ve zimmet suçundan düzenlenen operasyonla yakalandi. Gözaltina alinan sahislar jandarmadaki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.

Operasyon kapsaminda sahislarin ev aramalarinda 8 adet cep telefonu, 2 adet cd çantasi, 2 adet tabanca, 2 adet laptop bilgisayar, 3 adet USB flash bellek, 1 adet sim kart, 1 adet tablet bilgisayar ele geçirildi.



  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli