Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Öz annesi tarafından satıldı, boşandığı eşi 5 yıl şiddet uyguladı

Öz annesi tarafından satıldı, boşandığı eşi 5 yıl şiddet uyguladı

Adana'da 16 yaşındayken öz annesi tarafından para karşılığı satılan ve daha sonra evlendiği eşinden şiddet gören 34 yaşındaki Saime Kandiltaş, 5 yıl önce boşandığı eşinden ölüm tehditleri alıyor. Eski eşinin, çocuklarını huk

Adana'da bir firmada satis temsilcisi olarak çalisan Saime Kandiltas (34), 16 yasindayken annesi tarafindan para karsiligi baska bir aileye satildi. Üvey annesiyle birlikte yasamaya baslayan Kandiltas, 2010 yilinda H.Y. (37) ile evlendi. Çiftin bu evlilikten A.R. (6) ve Ö.I. (8) isimlerini verdikleri iki çocuklari dünyaya geldi. Iddiaya göre Kandiltas, 5 yil önce esi H.Y.'den siddet görmeye ve ölümle tehdit edilmeye baslandi.

 

BOSANMA KARSILIGI ÇOCUKLARIN VELAYETINI VERDI

Bu duruma dayanamayan Kandiltas, esinden bosanma karari alarak dava açti. H.Y., iddiaya göre 'Çocuklarin velayetini vermezsen bosanmam' diyerek esini kararindan vazgeçirmeye çalisti. Kararli olan Kandiltas, esinin bu teklifini kabul edip, çocuklarinin velayetinden vazgeçti. Çift, çocuklarin annede kalmasi için protokol imzalayip, geçtigimiz haziran ayinda bosandi. Kandiltas, esinin protokole uymamasi nedeniyle o günden bu yana çocuklarini göremiyor.

 

'OTOMOBILDEN ATILDIM, HASTANEDE, EVDE DAYAK YEDIM'

Yaklasik 5 yildir sürekli siddet gördügünü ve aldatildigini öne süren Kandiltas, 'Çocuklarimin benim yasadiklarimi yasamamasi için bu zulmü çektim. Otomobilden atildim, hastanede, evde, is yerinde dayak yedim. Ismini söyledigim, 'Askim' diye seslenmedigim için bile dövüyordu. Eve geldiginde suratimin asik oldugunu söyleyip siddet uyguluyordu. Bu nedenle intihara bile kalkistim. Artik tahammül edemez duruma geldim' diye konustu.

 

 

'ÖMÜR BOYU TAVANA BAKMAK ISTIYORSAN BOSANABILIRSIN'

Bosanmaya karar verdikten sonra esinin ailesinden yardim istedigini belirten Kandiltas, 'Bana 'Ömür boyu tavana bakmak, yatagindan bile kalkamamak istiyorsan bosanabilirsin' diyordu. Bosanma asamasindayken bile ölümle tehdit ediyordu. Basta bosanmayi kabul etti ve çocuklarimin velayetini istedi. Ben de çocuklarimin bende kalmasini, istedigi zaman da kendisine göstermeyi teklif ettim ve bu yönde protokol imzaladik. Daha sonra bosandik ve çocuklarimi götürüp, bir daha da göstermeyecegini söyledi' dedi.

 

BOSANMALARINA RAGMEN ÖLÜM TEHDITLERI ALIYOR

Bosanmalarina ragmen tehdit aldigini, artik özgür olmak istedigini ifade eden Kandiltas, 'Sürekli nerede oldugumu soruyor. Eve ya da is yerine gittigimde görüntülü aramayla kontrol ediyor. Disarida oldugumu söyledigimde evimin önünde bekledigini ve beni bir daha sokaga çikarmayacagini söyleyerek tehdit ediyor. Ben artik rahat rahat evime gitmek, çalismak ve çocuklarimi görmek istiyorum' diye konustu.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı