Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Özel okullar iflas krizinde!

Özel okullar iflas krizinde!

Özel okullar iflas krizinde!

CHP’LI SÜMER: “OKULLAR TICARETHANE DEGIL EGITIM KURUMUDUR”

Doga Koleji’nde maddi krizden dolayi egitimin kesintiye ugramasina benzer bir durum Adana’da yasandi. CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, yasananlarin okullari bir egitim kurumu olarak degil ‘ticarethane’ olarak görmenin sonucu oldugunu belirterek ögrencilerin magdur edilmemesine iliskin mevzuat çalismasinin bitirilmesini istedi.
Adana’da hizmet veren Özel Seyhan Okullari geçtigimiz gün iflas ettigini açikladi. Iflas kararinin ardindan ögrencilerin egitimlerine nerede devam edecekleri, velilerin pesin ödedigi paralarin ve ödenmeyen personel ögretmen maaslarinin ne olacagi belirsizligini koruyor.

MEVZUAT ÇALISMALARI DEVAM EDIYOR

Özel okullarda ortayi çikan bu sorunu CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, konuyu daha önce TBMM gündemine tasiyarak Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk’un yanitlamasi istemiyle yazili soru önergesi vermisti. Bu tür durumlarda egitime ara verilmesiyle ortaya çikabilecek magduriyetlerin olusmamasi için Bakanligin ne tür önlemler aldigini soran Sümer’e, Bakan Selçuk, “Mevzuat çalismalari devam etmektedir” cevabini vermekle yetindi.

Özel Seyhan Okullari iflas etmesinin ardindan konuyu bir kez daha TBMM gündemine tasiyan Sümer, söyle konustu:

MEVZUAT ÇALISMALARI NE ZAMAN BITECEK?

“Seçim bölgem Adana'da bir özel okul iflas ettigini açikladi. Ögretmenlerin yaklasik bir yildir maas alamadiklari ortaya çikti. Yasananlar, okullari bir egitim kurumu olarak degil ticarethane olarak görmenin bir sonucu. Ögrencilerin durumunun ne olacagi belli degil. Velilerden pesin olarak alinan ücretin geri ödenip ödenmeyecegi belli degil. Ögretmenlerin ödenmeyen maaslarinin ne olacagi belli degil.
Buradan yetkililere soruyoruz. Konuyla ilgili Sayin Bakanin bahsettigi mevzuat çalismalari ne zaman sona erecek? Ögrencilerin ve ögretmenlerin durumu ne olacak?”



Anahtar Kelimeler: Özel okullar iflas krizinde
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli