Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

ÖZGÜR MAHALLESİNE KADIN ELİ DEĞECEK

ÖZGÜR MAHALLESİNE KADIN ELİ DEĞECEK

Adana’nın Yüreğir İlçesine bağlı Özgür Mahallesi sakinlerinden Havva Avcı,Çınar Doğup büyüdüğü mahallesine hizmet etmek için Muhtar adayı oldu.

 

Özgür Mahallesine Kadın eli değecek hizmet ayağınıza gelecek sloganı ile yola Çıkan Avcı,doğup büyüdüğüm mahallemin sorunlarını çok iyi biliyorum ekibim ile birlikte Mahallemizin ne tür eksikliği var hepsine not ettim saygıdeğer Mahalle sakinlerim şahsımı muhtar seçtiği takdirde
, mahalledeki işsiz gençler için başta  belediye olmak üzere çevre Fabrikalarla yetkili kurum ve kuruluşlar arasında köprü olacağını söyledi

Avcı,Çınar, 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdari Seçimler sonrası kadınların ayak sesi olmayı istediğini belirterek . Aday oyduğunu açıklamasının ardından büyük ilgi gördüğünü öne sürerek şunları kaydetti:
“Şimdiden projelerim ile konuşulmaya başlandım. Artık yenilik zamanı. Mahallem, özellikle bayan bir muhtar adayı görmekten mutlu olduklarını belirtiyor, destek vereceklerini ifade ediyor. Azalarım başta olmak üzere ekibimle birlikte el ele verdik hizmet etmeye hazırız.” Dedi


KADININ OLDUĞU YERDE SEVGİ HOŞGÖRÜ OLUR

Kadınların olduğu yerde adalet,eşitlik,merhamet sevgi anlayış,hoşgörü ve incelik olduğunu dile getiren Havva Avcı Çınar,Kadın; hep evde çocuk bakan, yemek ve temizlik yapan, çamaşır ve bulaşık yıkayan, ütü yapmakla anılırken, bu kalıplaşmış tanımdan kurtularak, muhatap alınan ve yaşamı şekillendiren bir güç haline gelmiştir. Kadının Anne Şefkati, artık toplumun her alanına yansımaktadır. Kendi şahsım olmak üzere gençlerin ve kadınların da muhtarlık, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve milletvekilliği konusunda daha da önünün açılıp, bu alanlarda daha aktif rol alması kanaatindeyim” dedi. Muhtarlığın devletin temelini teşkil eden bir kurum olduğuna işaret eden Avcı Çınar , “Muhtarlık, vatandaşlara gidecek hizmetin başlangıcıdır. Ben Özgür Mahallesi'nin ilk kadın muhtar adayı olarak, bu hizmeti vatandaşa en iyi şekilde ulaştırmak için sonuna kadar hazırım. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimlerde Takdir, Özgür Mahallesi Sakinlerinindir. Diğer muhtar adayı olan arkadaşlarıma da başarılar diliyorum" diye konuştu.


MUHTARMIŞ GİBİ ŞİMDİDEN KURUMLARIN KAPISINI ÇALIYOR

Özgür Mahallesi muhtar adayı  Havva Avcı Çınar, muhtar olmadan Mahallene hizmet  için kolları sıvayarak,Yüreğir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Kocaispir’i ziyaret ederek muhtar seçildiği takdirde kendisinin de  tekrardan Belediye Başkanı seçildiği zaman Belediyenin üzerine düşen hizmetlerin biran önce Mahallesine yapılması konusunda ricada buulndu

Özgür Mahallesi ve Sarıçam Mahallesi arasından geçen DSİ’ye ait Kanalın üzerinin kapatılması ve ailelerin rahatça oturup dinleneceği bir park olması için DSİ ASO şube Müdürü Celal Şişmanı ziyaret eden Muhtar adayı Havva  Avcı Çınar,buradan Kanalın üzerinin kapatılması için fikir alışverişinde bulundu. DSİ’ye ait her iki mahallenin arasından geçen Sulama Kanalının üzerinin kapatılma  projesinin yıllar once Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını ancak ilgisizlikten dolayı suan açık olduğu bilgisin alan Muhtar adayı Havva Çınar Avcı, Muhtar seçildiği takdirde Kanalın üzerinin kapatılması ve yeşil alan olması için elinden geleni yapacağı sözünü verdi.

Kadın sarar sarmalar,,kadın anaçtır.Bir kadın hemcinsini daha iyi  dinler ve anlar.Kocasıyla sıkıntısı olan bir kadın,erkek muhtara bunu anlatamaz.evinde aşı yoktur. Geçimi zordur.bumu bir kadınla paylaşırsa sorununa çözüm bulur.Kadın Belediyenin Kapısını çalar.Komşusundan ister Yarıma ihtiyacı olan insana yağdırır.Kadınlar ihtiyaçları daha iyi gözlemler.


 YAPACAĞIM BAZI PROJELER
Seçilmesi durumunda hayata geçireceğini iddia etti projelerini de anlatan Muhtar Adayı Havva Çınar Avcı r, şöyle dedi:
“Halkım bana görev verdiği andan itibaren çok çalışacağım. Çöp konteynırlarını sıfır atık projesine geçireceğim. Aşure ayında muhtarlık önünde mahalle halkına aşure dağıtacağım ve bunu gelenekselleştireceğim.
Mahalledeki işsiz gençler için belediye ile yetkili kurum ve kuruluşlar arasında köprü olacağım. Sportif alanlar  yapılması için girişimde bulunacağım. Gençlerimiz Kahvehane köşelerinde gitmemesi için kütüphane açılmasını sağlayacağım. Elektrik sorununa çözüm bulacağım.
Muhtarlık WAPSAP hattı Kurup y İhtiyaç fazlası  eşyaları ve ihtiyacı olan Vatandaşlarla paylaşacağız

Hayat Tecrübemi ve çalışkanlığımı Mahallem için kullanacağım Ev hanımlarımız için yöresel Pazar sistemini mahallemize kazandıracağım 
7/24 çalışarak herkese eşit ve adaletli yaklaşarak, doğruluk ve dürüstlük ilkesiyle kadınlarımız başta olmak üzere tüm mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda ses getirecek projelere imza atacağım.”



Anahtar Kelimeler: ÖZGÜR MAHALLESİNE KADIN DEĞECEK
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı