Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Röntgen filmi kullanıp hırsızlık yaptılar

Röntgen filmi kullanıp hırsızlık yaptılar

Röntgen filmi kullanıp hırsızlık yaptılar

 
Adana'nin lüks mahallelerinde evlere girilip altin ve para çalindigi sikayetleri üzerine Adana Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügüne bagli Hirsizlik Büro Amirligi dedektifleri harekete geçti. Hirsizlik dedektifleri yaptigi arastirmada, zanlilarin 8 yil 2 ay kesinlesmis hapis cezasi bulunan Basak K. (24), 5 yil 10 ay kesinlesmis hapis cezasi bulunan Kiraz K. (25) ve 6 yil 10 ay 10 gün cezasi bulunan Kader Ç. (18) oldugunu belirledi.
Osmaniye'de oturduklari belirlenen kadinlarin, kapi dilini röntgen filmiyle içeri iterek evlere girip para ve altin çaldiklarini tespit eden polis, zanlilarin bu yöntemle Ankara, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kahramanmaras, Eskisehir, Kayseri gibi birçok ilde binlerce lira para ve altin çaldigini belirledi.
Hirsizlik dedektifleri kimliklerini belirledigi zanlilari takibe aldi. Merkez Seyhan ilçesi, Gürselpasa Mahallesi, Sehit Polis Aydin Polat Bulvari üzerinde bulunan bir apartmana giren kadinlar 5. kattaki dairenin kapi kilit dilini röntgen filmiyle açmak istedi. Peslerinden gelen polisleri fark eden kadinlar, kaçtiklari damda yakalandi. Üzerlerinden sahte kimlik çikan kadinlar gözaltina alindi.
Emniyete götürülen kadinlarin yapilan üst aramasinda kapilarin kilitlerini açmak için kullandiklari röntgen filmi çikti. Parmak izi alinan kadinlarin 25 suç kaydi olan Kiraz K., 12 suç kaydi bulunan Basak K. ve 7 olaya karisan Kader Ç. oldugu tespit edildi. Kesinlesmis hapis cezasi bulunan zanlilardan Basak K. ve Kiraz K. cezaevine teslim edilirken, Kader Ç. hamile oldugu için ev hapsi cezasina çarptirildi.


  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı