Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Sadece sohbet etmiyor meslek öğreniyorlar

Sadece sohbet etmiyor meslek öğreniyorlar

Sadece sohbet etmiyor meslek öğreniyorlar

Çukurova Belediyesi Güzelyali Kadin Sohbet ve Dayanisma Evi’nde kadinlar pastacilik kursuna katilarak meslek ögreniyor. Kursiyerlere ziyarette bulunan Baskan Soner Çetin, kadinlara yönelik birçok proje gelistirdiklerini belirterek, “Erkek bir belediye baskani olarak bana ‘Kadin Dostu Belediye Baskani’ unvani verdiler. Bununla gurur duyuyorum” dedi.
Çukurova Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek projelerinden biri olan kadin sohbet ve dayanisma evlerinde artik kadinlar meslek sahibi de oluyor.


Baskan Soner Çetin, pastacilik kursunun verildigi Güzelyali Kadin Sohbet ve Dayanisma Evi’ne ziyarette bulunarak, pastacilik kursu alan kadinlarla sohbet etti. Güzelyali Kadin Sohbet ve Dayanisma Evi’ni esi Ayse Çetin’le birlikte ziyaret eden Baskan Soner Çetin, bu tür kurslarin çogalarak devam edecegini açikladi.
Erkek bir belediye baskani olmasina karsin kendisine “Kadin Dostu” unvani verildigini ve bundan mutluluk duydugunu kaydeden Baskan Soner Çetin, “Kadin dostu lafla olmaz. Biz bunu çalismalarimizla kanitliyoruz. Bugüne kadar kadinlarimiza yönelik birçok proje gelistirdik. Kreslerimiz Türkiye’deki tüm belediyelere örnek oldu. Biz kres açmaya basladiktan sonra özel kreslerin fiyatlari asagi endi. Çok ilgi görüyor ve çocuklari artik noter huzurunda çekilisle krese kabul ediyoruz. Çünkü özel kres fiyatlari asgari ücrete yakin. Böyle olunca kadinlarin çalismasinin anlami kalmiyor. Biz bu kreslerle kadin istihdaminin önündeki engelleri kaldirdik” dedi.

 

KURS SAYILARI ARTACAK

Baskan Soner Çetin, Atatürk Kadin Yasam Köyü’nde 27 bransta kurs verildigini hatirlatarak, buradaki Kadin Dayanisma Merkezi’nde kadinlara hem psikolojik hem de hukuki destek saglandigini söyledi.
“Her anlamda kadinin yaninda oldugumuzu hissettiriyoruz” ifadesini kullanan Baskan Soner Çetin, “Emekli dinlenme evlerini açinca kadinlardan da talep geldi. Oysa biz emekli dinlenme evlerini hem erkekler hem de kadinlar için açmistik. Bunun üzerine kadin sohbet ve dayanisma evlerini açtik. Simdi kadinlarimiz burada sadece sohbet edip zaman geçirmiyor artik meslek de ögreniyor. Bu tür kurslarimiz devam edecek. Biz bu tesisleri yapiyoruz ve size emanet ediyoruz. Buralar sizlere ait. Koruyacaginiza inaniyoruz” seklinde konustu.
Baskan Soner Çetin, kurslara devam eden kadinlara basarilar diledi, kurs veren egitmenlere de tesekkür etti. Ziyaretten kadinlar hünerlerini sergileyerek hazirladiklari pastalari ve Baskan Soner Çetin’e ikram ettiler.



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli