Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Sağlık personeli alımı Saray'a takıldı...

Sağlık personeli alımı Saray

Sağlık personeli alımı Saray'a takıldı...

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut,  Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüsülen Saglik Bakanligi bütçesinde, kadro bekleyen gençlerin sorunlarini Saglik Bakani Fahrettin Koca’ya aktardi. Bakan Koca’ya sosyal medya üzerinden verdigi kadro vaadini hatirlatan Bulut, “Geçtigimiz aylarda siz bir “tweet” atmissiniz, maillerimiz dolu, sürekli bize de sosyal medya üzerinde yaziyorlar. Fizyoterapistler, diyetisyenler, tibbi sekreterler, adli tip teknikerlerine yani bu saglik teknisyenlerine iliskin bir kadro açigi olacagini ifade ettiler ama henüz onunla ilgili bir çalisma yapilmis gibi görünmüyor” dedi.

ECZACI SAYISI ARTIRILMALI

Nitelikli saglik hizmetleri için dis hekimi ve eczaci sayisinin da artirilmasi gerektigini kaydeden Bulut,  kamuda çalisan eczacinin yüzde 10’u geçmedigini, yaklasik 3 bin oldugunu kaydetti. Kadro sayisinin artirilmasini isteyen Bulut, yetim hastaliklara iliskin de çalisma yapilmasini istedi.

SARAY’IN ONAYI BEKLENIYOR

Atamalarin Cumhurbaskani’nin onayini bekledigini kaydeden Koca, önümüzdeki haftalarda kadro aliminin yapilacagini söyledi. Koca “17.689 sözlesmeli saglik personeli alimi için Cumhurbaskanligindan pozisyon ihdasi talebinde bulunuldu, gerekli izinlerin önümüzdeki haftalar verilmesiyle de alimi baslanacaktir” dedi.

SÖZLESMELERI NEDEN BILMIYORUZ?

Saglik alanindaki gelismeler hakkinda elestirilerde de bulunan Bulut, bütçenin büyük bir çogunlugunun sehir hastanelerine aktarilacagini kaydederek, devletin kiraci oldugu hastanelere 25 yilda 30 milyar dolar para aktaracagini bildirdi. Sehir hastaneleri protokolünde geçtigimiz günlerde degisiklik yapilarak, kira bedelinin yanina kullanim bedeli ibarelerinin eklendigini söyleyen Bulut, komisyonda yasanin görüsmeleri esnasinda AK Partili milletvekilinin, “Biz bu sözlesmeyi niye bilmiyoruz? Bunu niye Meclisten sakliyorsunuz, niye milletvekillerinden sakliyorsunuz?” sözlerini hatirlatti. Ticari sir oldugu gerekçesiyle halktan ve Meclis’ten saklanan sözlesmeyi bilmeden herhangi bir çalisma yapmanin mümkün olmayacagini kaydeden Bulut, “Denetlenemeyen sisteme biz kalkip bütçe hazirliyoruz” ifadelerini kullandi.

25 YIL SONRA NE OLACAK?

Bulut, Adana Sehir Hastanesi’nin çevresine parselden ayirarak eczane yapmak için girisimlerin oldugunu belirterek,  Bakan Koca’ya, sehir hastanelerinin hemen yani basinda yapilan alisveris merkezi görüntüsünde is yerlerinin, kafelerin, marketlerin25 yil sonra devlete devredilip, devredilmeyecegini sordu.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli