Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Sahte ilanla dolandırıcılık operasyonunda 8 tutuklama

Sahte ilanla dolandırıcılık operasyonunda 8 tutuklama

Sahte ilanla dolandırıcılık operasyonunda 8 tutuklama

 

Adana Il Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Subesi ekiplerince, internetten sahte evcil hayvan ilani vererek dolandiricilik yaptiklari iddia edilen suç örgütüne yönelik 27 Mayis'ta Adana, Mersin, Hatay ile Denizli'de düzenlenen ve 20 zanlinin gözaltina alindigi operasyona iliskin edinilen yeni bilgilere göre, elebasi oldugu öne sürülen Cabbar Onur A'nin 14 Nisan'daki ilk operasyonda tutuklanmasina ragmen suç örgütünün faaliyetlerini sürdürdügü ve 25 kisiyi daha yaklasik 500 bin lira dolandirdigi tespit edildi.

Emniyetteki islemleri tamamlanan 20 süpheliden 2’si savcilik talimatiyla saliverildi, 18'i adliyeye sevk edildi.Nöbetçi sulh ceza hakimligine çikarilan zanlilardan 8'i tutuklandi. Cabbar Onur A'nin üç yakininin da arasinda oldugu diger 10 süpheli, 8'i adli kontrol sartiyla olmak üzere serbest birakildi.Böylelikle sorusturma kapsaminda tutuklananlarin sayisi 16'ya yükseldi.Ekipler, adreslerinde bulunamayan 5 süpheliyi yakalamak için çalismalarini sürdürüyor.


Siber Suçlarla Mücadele Subesi ekipleri, 35 ilde 150 kisiyi yaklasik 1 milyon lira dolandirdigi iddiasiyla 8 kisinin tutuklandigi 14 Nisan'daki sorusturmayi sürdürmüstü. Ekipler, bu kapsamda internetten sahte evcil hayvan ilani vererek dolandiricilik yaptiklari öne sürülen suç örgütüne yönelik 27 Mayis'ta ikinci operasyonu düzenlemisti.Haklarinda gözalti karari verilen 25 kisiyi yakalamak için Adana, Mersin, Hatay ve Denizli'de belirlenen adreslere es zamanli operasyon düzenlenmis, zanlilardan 20'si gözaltina alinmisti. Adreslerde ruhsatsiz pompali tüfek, çok sayida tabanca fisegi ve dijital materyal ele geçirilmisti.



  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli