Bugün, 21 Eylül 2024 Cumartesi

Şalvarlı başkan buğdayı kendi elleriyle ekti..

Şalvarlı başkan buğdayı kendi elleriyle ekti..

Şalvarlı başkan buğdayı kendi elleriyle ekti..

SALVARLI BASKAN BUGDAYI DA KENDI ELLERIYLE EKTI

Üretken Belediyecilik anlayisi ile çalismalarina her firsatta devam eden Pozanti Belediye Baskani Mustafa Çay, simdi de halka organik ürün sunmak için kollari sivadi. Salvari giyip tarlaya giren Belediye Baskani Mustafa Çay, Pozanti ilçesine bagli Yazicak Mahallesinde bulunan 6 dönümlük belediye arazisine, eski usul Karakilçik bugdayi ekti.

 

Haftalar öncesinde is makineleriyle arazi üzerinde temizlik ve tesviye çalismalari tamamlandiktan sonra Belediye Baskani Mustafa Çay’in bizzat katilimiyla 6 dönümlük araziye karakilçik bugdayi ekildi. Ekim sirasinda Belediye Baskani Mustafa Çay’a esi, çocugu ve kayinbabasinin yani sira baskan yardimcisi ve birim müdürleri de eslik etti.

 

KAYINBABASI TARIF ETTI, BASKAN EKTI

Yazicak Mahalle Muhtari Niyazi Körkün’ün bizzat kendi traktörü ile sürdügü tarlaya Belediye Baskani Mustafa Çay, salvarla gelerek kendi elleriyle ekim yapti. Baskan Çay’a ekimin nasil yapilacagini ise Kayinbabasi gösterdi. Ekilen bugdaylar hasat edildikten sonra ise bir kismi tohumluk olarak ayrilacak diger bir kismi ise degirmenlerde ögütülerek bulgur yapilacak ve vatandasin organik ürün almasi saglanacak.

 

Karakilçik Bugdayi ekimi sirasinda açiklamada bulunan Pozanti Belediye Baskani Mustafa Çay, “Bugün milliyetçi üretken belediyecilikte bir çigir daha açiyoruz. Pozanti Belediye Baskanligi olarak Yazicak Mahallemizde Belediyemize ait 6 dönümlük arazimize dedelerimizin zamanindan kalan karakilçik bugdayi ekiyoruz. Tarim Il Müdürlügü’ne de ‘organiklik belgesi’ için müracaat ettik. Bugday ekimi öncesinde organik gübre atimini da gerçeklestirdik” dedi.

‘TARIMIN IÇERISINDE OLMAMIZ GEREKTIGINI GÖRÜYORUZ’

Organik gübre ve organik tohumla geçmise yönelik unutulan lezzetleri yeniden bulabilmek için karakilçik tohumundan bugday ektiklerini belirten Baskan Çay, “Bu ektigimiz tohumu da hasat ettikten sonra bir kismini tohumluk olarak ayiracagiz. Diger bir kismini da köy degirmenlerinde bulgur haline getirmek suretiyle Belediye olarak açilisini kisa bir süre sonra yapacagimiz Çukurova Kalkinma Ajansi destegi ile yapmis oldugumuz sebze-meyve kurutma ve paketleme merkezimizde organik olarak halkimizin satisina sunacagiz. Yani bizler bunu baslangiç olarak yapmamizin ilerisinde Allah nasip ederse büyüksehir kanunu ile köylerde belediyemize geçmis olan bütün arazilerimizi bu sekilde degerlendirmek istiyoruz. Yani belediyeciligin sadece yol, park ya da farkli seyler yapma görevinin olmadigini, aslinda tarimin içerisinde olmamiz gerektigini görüyoruz. Bugün de üretken belediyecilik anlayisimizla tohumu toprakla bulusturuyoruz. Insallah bu emegimiz ve bu çabamizla gelecek nesillere ve kusaklara yeniden eskiyi hatirlatmak, bu tohumlari yeniden toprakla bulusturmak adina da örnek olmasi için çaba gösteriyoruz.” dedi.



  • Cumartesi 30.9 ° / 21.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 26.1 ° / 19 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 29.1 ° / 19.5 ° Güneşli