Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN 23 NİSAN’DA ANLAMLI ETKİNLİK

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN 23 NİSAN’DA ANLAMLI ETKİNLİK

-SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DR. ÖĞR. ÜYESİ GÜLER: “HASTANEDEKİ ÇOCUKLARA GÖNÜLLERİNCE BİR BAYRAM YAŞATMAK İSTEDİK”

SANKO ÜNIVERSITESI ÖGRENCILERINDEN 23 NISAN’DA ANLAMLI ETKINLIK

-SAGLIK BILIMLERI FAKÜLTESI DR. ÖGR. ÜYESI GÜLER: “HASTANEDEKI ÇOCUKLARA GÖNÜLLERINCE BIR BAYRAM YASATMAK ISTEDIK”

 

SANKO Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü ile Gaziantep Cengiz Gökçek Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hastanesi’nin is birliginde hastanede yatarak ve ayaktan tedavi gören çocuklar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami nedeniyle bir kutlama gerçeklestirildi.

 

SANKO Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Hemsireligi Ana Bilim Dali Baskani Dr. Ögr. Üyesi Selver Güler, “Ögrencilerimiz ile hastanedeki çocuklarin gönüllerince bir bayram geçirmesi için güzel bir etkinlik yaptik” dedi.

 

Etkinligin yürütücüsü Dr. Ögr. Üyesi Güler, Hemsirelik Bölümü 3’üncü ve 4’üncü sinif ögrencileriyle, Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Dersi kapsaminda planlanan etkinligin tam bir festival havasinda gerçeklestigini kaydetti.

 

Çocuklara gönüllerince bir bayram yasatmak için büyük çaba gösterdiklerini belirten Dr. Ögr. Üyesi Güler, sunlari söyledi:

 

“Hastane ve çevresini bayraklarla ve balonlarla süsledik. Ögrencilerimiz çesit çesit kostümler giyerek çocuklarin karsina palyaço ve farkli kahramanlar olarak çiktilar. Bir yandan çocuklara yüz boyamalar yaparken, diger yandan resim çizme ve boyama yaptirarak, çesitli çocuk oyunlari oynattilar.

 

Festival havasinda geçen etkinlikte, hastane girisinde çocuk sarkilarinin da yer aldigi müzikli mini bir eglence düzenlendi. Hastalar kadar hasta yakinlarinin da memnun kaldigi etkinlikte herkesin nese dolu bir gün geçirmesini sagladi.”

 

“Maalesef COVID-19 salgini süresince bizler kadar çocuklarimiz da birçok aktiviteden ve eglenceden uzak kaldi. Ögrencilerimizin de katkilari ile hastanedeki çocuklarin gönüllerince bir bayram geçirmesi için güzel bir etkinlik gerçeklestirdik” diyen Dr. Ögr. Üyesi Güler, sözlerini söyle sonlandirdi:

“Çocuklarimiz kadar bizler için de büyük bir moral ve motivasyon kaynagi olan bu etkinlik için bizlerden desteklerini esirgemeyen, Rektörümüz Prof. Dr. Güner Dagli’ya, Rektör Yardimcimiz Prof. Dr. M. Metin Bayram’a, Saglik Bilimleri Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Türkan Pasinloglu’na, Dekan Yardimcimiz Dr. Ögr. Üyesi Deniz Mihçioglu’na, Hemsirelik Bölüm Baskanimiz Prof. Dr. Nimet Ovayolu’na, Hemsirelik Bölümü Ögretim Elemanlarina, Cengiz Gökçek Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hastanesi yöneticilerine, Egitim Hemsiresi Aysegül Özaslan ile desteklerini esirgemeyen bütün hemsire meslektaslarimiza ve bu etkinlik için gönülden destek veren SANKO Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Ana Bilim Dali yüksek lisans ögrencileri ile Hemsirelik Bölümü 3’üncü ve 4’üncü sinif ögrencilerine çok tesekkür ederim.”

 



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı