Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

SANTEK Kimya Sektörü Strateji Toplantısına CTO Başkan’ı Şeref CAN Katılım Sağladı.

SANTEK Kimya Sektörü Strateji Toplantısına CTO Başkan’ı Şeref CAN Katılım Sağladı.

SANTEK Kimya Sektörü Strateji Toplantısına CTO Başkan’ı Şeref CAN Katılım Sağladı.

SANTEK Kimya Sektörü Strateji Toplantisina CTO Baskan’i Seref CAN Katilim Sagladi. 

  

Ilin sanayisine iliskin politika ve stratejileri belirlemek, sorunlari tartismak ve çözüm üretmek amaciyla kurulan Sanayi ve Teknoloji Isbirligi Kurulu (SANTEK)’in Kimya Sektörü Strateji Toplantisi Sheraton Grand Otel’de düzenlendi. 

Düzenlenen toplantiya Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Hasan Büyükdede, Vali Dr. Süleyman Elban’in, Samsun Milletvekili Fuat Köktas, Ceyhan Kaymakami Dr. Bayram Yilmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Kimya Sanayi Meclis Baskani Timur Erk, Adana Sanayi Odasi Baskani Zeki Kivanç, Ceyhan Ticaret Odasi Baskani Seref Can, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Remzi Özdogan, ilgili diger yetkililer ve sektör temsilcileri katildi. 

Adana’nin kimya sektörünün tüm detaylariyla ele alindigi toplantida bir konusma gerçeklestiren Vali Elban, bugünün Adana için çok önemli bir gün oldugunu dile getirdi. Kimya sektörü ile ilgili stratejik bir toplantiyi gerçeklestirdiklerini belirten Vali Elban, “SANTEK toplantisi gündeme geldiginde Türkiye’nin, bölgemizin hatta dünyanin kimya sektörü için önemli merkezlerinden biri haline gelecek olan Adana’mizda bu konunun islenmesinin uygun olacagini degerlendirdik. Çünkü uzun zamandan beri kimya sektörünün ilimizde kümelenmesi, burada gelismesi ile ilgili çok farkli çalismalarimiz var. Birkaç ay içerisinde tüzel kisilik kazanacak olan Kimya OSB’miz muhtemelen dünyanin üçüncü veya dördüncü büyük Kimya OSB’si olacak. Yanindaki Ceyhan Enerji Ihtisas Bölgesi ile birlikte ve diger sanayi bölgelerimizle birlestirdigimizde buranin dünyanin üçüncü büyük bölgesi olacagini degerlendiriyoruz.” dedi. 

Kimya sektörünü özellikle itici güç olarak, özel bir sektör olarak gördüklerini belirten Vali Elban,  “Bu özel sektör için de özel hazirliklarimiz var. Insallah Adana olarak hem ülkemizin hem bölgemizin belki de dünyanin önemli kimya bölgelerinden birisi haline gelecegiz. Onun için bu toplanti, bunun duyurulmasi, farkindaligin arttirilmasi için çok önemli. Bu salonda özellikle bu sektörün duayen temsilcileri var. Onlarin bizi dogru yönlendirmesi, bize destek olmasi, bu isin daha hizli yapilmasi, bu isin köklesmesi ve dogru mecrada ilerlemesi için çok önemli. Dolayisiyla ben toplantimizin düzenlenmesinde emegi olan arkadaslarimiza, toplantiya desteklerini esirgemeyen Sanayi ve Teknoloji Bakanligimiza ve toplantimiza katilim gösteren sektör temsilcilerimize tesekkür ediyorum.” dedi. 

Adana’nin diger sanayi alanlarinda halen hazirliklari devam eden kismen faaliyete geçen yeni sanayi alanlari da olan bir sehir oldugunu ifade eden Vali Elban, konusmasini su sözlerle sürdürdü:  “Bundan sonra da Adana’da hep kimya konusacagiz.  En çok kimya sektörünü konusacagiz. Dünyadaki gelismelerden özellikle imalat sanayinde kimya sektörünün ne kadar önemli oldugunu, artik sanayinin her alanina ciddi bir girdi sagladigini görüyoruz.  Ülke olarak ihracatimizi arttirma,  ithalatimizi azaltma noktasinda kimya sektörünü önceliyoruz. Bizim ihracatla ilgili hedeflerimizi yakalamamiz için mutlak suretle orta üstü sanayi kuruluslarina, daha teknolojik yatirimlara agirlik vermemiz gerekiyor. Iste bunu basarmamizi saglayacak sektörlerden biri de kimya sektörüdür. Insallah bu sektördeki hedeflerimizi sizlerle beraber en kisa sürede Adana’da gerçeklestirir ve faaliyete baslariz.” 

Konusmalarin ardindan toplanti Adana’nin kimya sektöründeki potansiyeline dair degerlendirmelerle devam etti. 

Toplanti sonrasinda SASA Polyester Sanayi A.S. 'ne Saha Gezisi  düzenlendi. 



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı