Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

SARIÇAM BELEDİYESİ İSTİHDAMDA REKOR KIRIYOR

SARIÇAM BELEDİYESİ İSTİHDAMDA REKOR KIRIYOR

Bilal Uludağ “9 Bin Vatandaşımızın İş Sahibi Olmasını Sağladık” Sarıçam Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Sarıçam İstihdam Merkezi (SİMER), 2022 yılının ilk altı ayında yeni bir rekora dah

SARIÇAM BELEDIYESI ISTIHDAMDA REKOR KIRIYOR

Bilal Uludag “9 Bin Vatandasimizin Is Sahibi Olmasini Sagladik”

Sariçam Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü bünyesinde hizmet veren Sariçam Istihdam Merkezi (SIMER), 2022 yilinin ilk alti ayinda yeni bir rekora daha imza atti. Yilin ilk alti ayinda isverenle is arayan vatandasi bulusturan SIMER, ortalama basvuruda bulunan her iki vatandastan birinin is sahibi olmasini sagladi.

Sariçam Belediyesi’nin isveren ile is arayan vatandaslari bulusturdugu, Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü bünyesinde hizmet veren Sariçam Istihdam Merkezi (SIMER), yeni bir rekora imza atti. 1 Ocak 30 Haziran 2022 tarihleri arasinda Sariçam Istihdam Merkezi (SIMER), üzerinden toplam 982 vatandas is sahibi oldu.

Sariçam Istihdam Merkezi’nin suana kadar çok ciddi atilimlar gösterdigini belirten Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag, Sariçam Belediyesi olarak issizligin çözümü noktasinda üzerlerine düsen görevi fazlasiyla yerine getirdiklerini belirtti.

Açiklamasinda günümüzde en büyük problemin kalifiye yetismis eleman bulmak olduguna vurgu yapan Baskan Uludag, bu noktada da istihdama yönelik önemli çalismalar yaptiklarini ve açtiklari mesleki kurslarla da büyük bir boslugu doldurduklarini söyledi.

“SIMER’E MÜRACAT EDEN HER IKI VATANDASTAN BIRI IS SAHIBI OLDU”

Isveren ile is arayan vatandasi bulusturduklari Sariçam Belediyesi Sariçam Istihdam Merkezi (SIMER) biriminin, issizligin çözümü noktasinda çok ciddi katkilar koydugunu dile getiren Baskan Bilal Uludag, açiklamasinda su ifadelere yer verdi “Istihdama yönelik önemli çalismalar yapiyoruz. 2014 yilinda hayata geçirdigimiz SIMER birimiz o günden bu yana yaklasik dokuz bin vatandasimizin is sahibi olmasini sagladi. Ilçemiz sinirlari içerisinde bulunan Adana Organize Sanayi Bölgesi basta olmak üzere, ilçemizde küçük ve orta ölçekli isletmelerle koordineli bir çalisma yürütüyoruz. Personel ihtiyaci olan isletme yöneticilerimizin, belirli periyotlarla, is arayan vatandaslarimizla görüsmelerini sagliyoruz. 2022 yilinin ilk alti aylik dönemde yaklasik 2 bine yakin vatandasimiz SIMER birimimize is basvurusunda bulundu. Bunlardan 987’si is sahibi oldu. Buda demek oluyor ki bize müracaat eden her iki vatandasimizdan birisinin is sahibi olmasini saglamis olduk. Zaman zaman da çesitli mesleki kurslar açiyoruz. Bu kurslarda egitim alan vatandaslarimiz çesitli alanlarda istihdam ediliyor ve

 

ekonomiye katki koyuyorlar. Her alanda oldugu gibi ilçemizin ekonomik anlamda da kalkinmasi, hemserilerimizin daha rahat bir hayat sürmesi için çalismalarimizi sürdürecegiz.”

 



  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı