Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

SARIÇAM BELEDİYESİNDEN GÖREV BENDE KAMPANYASI

SARIÇAM BELEDİYESİNDEN GÖREV BENDE KAMPANYASI

Sarıçam Belediyesi tarafından, belediye çalışanlarına yönelik sigarayı bırakma eğitimi verildi. Adana İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliğinde düzenlenen ve iki gün süren eğitimlerde katılımcılara, sigara ve diğer tütün mamuller

 

SARIÇAM BELEDIYESINDEN GÖREV BENDE KAMPANYASI

Sariçam Belediyesi tarafindan, belediye çalisanlarina yönelik sigarayi birakma egitimi verildi. Adana Il Saglik Müdürlügü ile isbirliginde düzenlenen ve iki gün süren egitimlerde katilimcilara, sigara ve diger tütün mamullerinin insan sagligina olumsuz etkileri ve sigarayi birakma yollari anlatildi.

Sariçam Belediyesi tütün ve tütün mamüllerinin zararlari hakkinda farkindalik olusturmak amaci ile egitim semineri düzenledi. Egitim seminerinde Uzm. Dr. Nureddin Özdener, sigara kullaniminin zararlari, sigarayi birakma noktalarinda tiryakiler tarafindan yapilmasi gerekenler konularinda bilgiler verdi.

‘9 Subat Dünya Sigarayi Birakma Günü’ kapsaminda, en büyük gönüllülük hareketi olan “Görev Bende” kampanyasi dogrultusunda, ikinci faz kampanyasini baslattiklarini belirten Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag, seminerde çalisanlara sigaranin insan sagligina verdigi zararlarin yani sira sigara ve diger tütün mamullerine karsi bagimliliktan kurtulmanin yollarinin anlatildigini kaydetti.

“GÖREV BENDE DEDILER, SIGARAYI BIRAKMAYA KARAR VERDILER”

Sigara kullanim yasinin her geçen zaman dilimi içerisinde daha da düstügüne dikkati çeken Baskan Bilal Uludag, sigaraya basladiktan sonra bagimliliga dönüstügünü belirterek, sigarayi birakmanin zor oldugunu ama imkânsiz olmadigini kaydetti.

Içilen her sigaranin insan sagligi üzerinde çok ciddi zararlar olusturduguna dikkat çeken Baskan Uludag, konusmasinda su ifadelere yer verdi “ Sigaraya basladiktan sonra birakmak imkânsiz degil. Bu konuda Saglik Bakanligimizin ALO 171 hatti aranarak yardim alinabilir. Bizlerde düzenledigimiz egitim seminerinde tütün ve tütün mamullerinin dogurdugu tüm olumsuzluklari ve tedavi yöntemlerini anlattik. Bu noktada sigarayi birakarak hayati birakmayan ve görev bende diyerek, sigarayi birakmaya karar veren çalisma arkadaslarimizi kutluyorum.”



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı