Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Sarıçam Belediyesi Adana'yı tanıttı...

Sarıçam Belediyesi Adana

Kültür ve Turizm Bakanlığının Katkılarıyla Kültür Sanat muhabirleri derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları” projesinin ikinci durağı 13-14-15 Mayıs 2022 tarihlerinde Adananın

Kültür ve Turizm Bakanliginin Katkilariyla Kültür Sanat muhabirleri dernegi tarafindan bu yil üçüncüsü düzenlenen “Medya, Kültür Sanat ve Turizm Bulusmalari” projesinin ikinci duragi 13-14-15 Mayis 2022 tarihlerinde Adananin Dogal güzellikleriyle dolu Sariçam ilçesi ve Adana da gerçeklestirildi.

Kültür Sanat Muhabirleri Dernegi tarafindan bu yil üçüncüsü düzenlenen 'Medya Kültür Sanat ve Turizm Bulusmalari', etkinligi Sariçam Belediyesi ev sahipliginde gerçeklesti. Etkinlik Kültür ve Turizm Bakanligi Telif Haklari Daire Baskani Sanem Arikan ve medya mensuplarinin Sariçam Belediyesini ziyareti ile basladi.

Sariçam Belediyesi Toplanti Salonunda gerçeklestirilen ziyarete Kültür ve Turizm Bakanligi Telif Haklari Daire Baskani Sanem Arikan, Sariçam Belediyesi Baskan Yardimcilari Lutfi Dogan ve Mustafa Hakan Aslan, Adana Il Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, Basin Ilan Kurumu (BIK) Adana Sube Müdürü Çetin Oranli, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Baskani Cafer Esendemir, Sariçam Ilçe Tarim Müdürü Mehmet Örtülü, Sariçam Belediyesi Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Müdürü Sükrü Gedik, Kültür Sanat Muhabirleri Dernegi Baskani Ibrahim Gökdemir ile birlikte Türkiye geneli 22 gazeteci katildi. Kültür ve Turizm Bakanligi Telif Haklari Daire Baskani Sanem Arikan, Kültür ve Turizm bakanligi olarak destek verilen projenin bir ayaginin da Adana Sariçam Belediyesinin ev sahipliginde 13-14-15 Mayis 2022 tarihlerinde gerçeklestirildigini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy’un projeyi yakindan takip ettigini belirten Arikan konusmasina söyle devam etti “Ülkemizin güzelliklerini ön plana çikarip tanitmak ve iç turizmin hareketlenmesine katki koymak için çalisiyoruz. Bu sebeple bugün Adana’da ve bu güzel ilçemiz Sariçam’dayiz. Belediye Baskanimiz Sn. Bilal Uludag beyefendiye katkilarindan dolayi çok tesekkür ediyoruz. Ayrica kiymetli evladi Elif Su için geçmis olsun dileklerimizi iletiyoruz. Dualarimiz Elif Su yavrumuz için olsun.” diye konustu.

Kültür Sanat Muhabirleri Dernegi Baskani Ibrahim Gökdemir ziyarette, projenin amacinin, kesfedilmeyi bekleyen tarihi ve kültürel degerleri Kültür Sanat muhabirleri vasitasiyla bizzat yerinde görüp medya yoluyla Ülkenin dört bir yanina duyurmak oldugunu belirtti. Anadolu'nun çesitli illerinden gelen gazetecilerin gezip gördükleri tarihi ve kültürel degerlerin okuyucularina ayni zamanda ayna tutmak oldugunu kaydeden Gökdemir “ Medya, Kültür Sanat ve Turizm bulusmalarinin ayni zamanda Kültür ve Turizm Bakanligi’nin da önemle üzerinde durdugu Iç Turizmin hareketlenmesine katki saglayacagina inaniyoruz. Bizler bu ziyaretler vasitasi ile bulundugumuz cografyanin dini milli ve tarihi kültürüne isik tutan bu güzel kültürlerin gelecek nesillere aktarilmasinda köprü görevi de görmeye çalisiyoruz. Bu anlamda bizleri adeta evimizde gibi htiren basta Sariçam Belediye Baskanimiz Sayin Bilal Uludag’a, toplantimiza istirak ederek yanimizda olan Sariçam Belediyesi Baskan Yardimcilari Sayin Lütfi Dogan, Sayin Mustafa Hakan Aslan ve Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Müdürü Sayin Sükrü Gedik’e çok tesekkür ediyorum.” diye konustu.

 

Toplantida Il Kültür Müdürü Emre Duru ve Müze Müdürü tarafindan kentin tarihi turistik yerleri ile ilgili tanitim yapilirken, Sariçam Belediyesi ve ilçede yapilan çalismalar hakkinda Baskan Yardimcisi Lutfi Dogan tarafindan bilgi verildi. Ziyaretin ardindan Sariçam Belediyesi Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Müdürü Sükrü Gedik ile birlikte ilçede bulunan muz serasini ziyaret eden gazetecilere Sariçam Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Örtülü, alternatif tarim ürünleri, seracilik ve yapilan tarimsal faaliyetler hakkinda bilgi verdi. Daha sonra Adana Arkeoloji Müzesi ile Adana’da bulunan tarihi ve turistik yerleri ziyaret eden gazeteciler, Karaisali Ilçesinde bulunan Varda Köprüsü, Seyhan Baraj Gölü, Adnan Menderes Bulvarini, Çatalan Köprüsü, Menekse ve Bayramhacili mahallelerini ve Çiçekli mahallesinde bulunan çilek bahçesini ziyaret etti.

Basta Sariçam olmak üzere, Adana genelinde birçok yeri ev sahibi olarak gazeteciler ile birlikte gezdiklerini belirten Sariçam Belediyesi Basin Yayin Halkla Iliskiler Müdürü Sükrü Gedik, Türkiye geneli birçok ilden 22 gazeteciyi ilçelerinde agirlamaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi. Gedik kentin tanitimi noktasinda bu tür ziyaretleri Sariçam Belediyesi olarak çok önemsediklerini belirtti.



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu