Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Sarıçam Belediyesi'nden ücretsiz girişimcilik kursu

Sarıçam Belediyesi

Sarıçam Belediyesi'nden ücretsiz girişimcilik kursu

Sariçam Belediyesi ile Küçük Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligi (KOSGEB) isbirligiyle yapilan proje dâhilinde Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü binasinda(SIMER)“Uygulamali Girisimcilik Egitim Kursunun”  ilk etabi basladi.

Baskan Uludag, bu kursun amacinin Sariçam ve Adanadaki is kurmak isteyen Hemsehrilerimizin Adana ekonomisi ve istihdamina katki saglamak oldugunu belirterek, Kasim ayinin ilk haftasinda 2 grup halinde açilan girisimcilik kursu etaplar halinde 20-23 Kasim, 4-7 Aralik ve 18-21 Aralik tarihlerinde devam edecektir.

Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag, istihdama katki saglamak amaciyla KOSGEB ile yürütülen görüsmeler sonucunda yapilan,proje kapsaminda kendi isini kurmak isteyen girisimciye 50 bin lirasi hibe, 100 bin lirasi faizsiz geri ödemeli banka kredisi  olmak üzere 150 bin liraya kadar destek verilebilecegini kaydetti. Bilal Uludag, 4 gün sürecek olan ‘Uygulamali Girisimcilik Egitimi’nin ardindan girisimcilerin kendi isini kurma imkânina kavusabilecegini anlatti.

Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag, kursa katilan girisimci adaylarina basari dilerken,  “Girisimcilik kursu bitiminde umuyorum ve diliyorum ki; gönlünüze göre güzel bir is kurarsiniz. Bizde bu kurs ile bir nebze de olsa is edinme konusunda sizlere yardimci olabildiysek ne mutlu bize. Hepinize kursta ve sonrasinda yapacaginiz islerde basarilar diliyorum. Ilginin fazla olmasi da bizleri ayrica memnun etti.” dedi.

BU ZAMANA KADAR 722 KISIYE  GIRISIMCILIK SERTIFIKA VERILDI

Kurslarin Kasim ve Aralik ayinin son haftasina kadar sürecegini ifade eden Uludag,”Kursa katilim için Sariçam’da ikamet etme zorunlulugunun yani sira Nüfus cüzdan fotokopisi ve Vukuatli nüfus kayit örnegi isteniyor. Daha öncede bu kursu gerçeklestirmis ve 722 girisimciye sertifikalarini törenle vermistik. Kurs sonunda girisimciler kendi isini kurma imkânina kavusabilecek. Egitimi tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan adaylar daha sonra is planlarini olusturacaklar. Is planlari KOSGEB tarafindan kabul gördügü takdirde girisimci destegi alabilecekler. ”diye konustu



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu