Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Şehit Erkut Akbay'de kentsel dönüşümün ilk adımı atıldı...

Şehit Erkut Akbay

Yüreğir Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ortaklığıyla yürütülen bin 15 konut ve işyerinin inşa edileceği Şehit Erkut Akbay Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk binaların yıkımına ba?

YIKIM BASLADI

Adana’da 2019 yilinin Aralik ayinda asiri yagislar nedeniyle büyük bir sel felaketi yasanmis, Yüregir’de selden en çok etkilenen mahallelerden biri de dere yatagina yapilan evler nedeniyle Sehit Erkut Akbay mahallesi olmustu. Afet riskli alan ilan edilen bölgede Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir’in yogun girisimleri ile kentsel dönüsüm projesi hayata geçirildi.

Resim önizlemesi

Proje üzerinde yapilan tüm çalismalar hizla ilerlerken gelinen süreçte ilk binanin yikim çalismalari baslatildi. Yikim çalismalarina Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Halit Ergin, Meclis Üyeleri Metin Ugurlu, Tarik Özünal, Sehit Erkut Akbay Mahalle Muhtari Selahattin Kiliç ve vatandaslar katildi. Kentsel Dönüsüm projesi kapsaminda baslatilan yikim çalismalarinda ilk olarak uzlasma saglanan ve kiralari ödenen hak sahiplerinin binalarinin yikimi gerçeklestirildi.

Resim önizlemesi

BÜYÜK DÖNÜSÜM 104 DÖNÜMLÜK ALANI KAPSIYOR

Sehit Erkut Akbay Mahallesi’nde yikimin startini veren Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, burada yaptigi açiklamada; “Çevre ve Sehircilik Bakanligimizin önderliginde Sehit Erkut Akbay Mahallemizde kentsel dönüsüm süreci baslamis durumda. Bugün burada il müdürümüz, mahalle muhtarimiz ve vatandaslarimizla hep beraber ilk yikimi gerçeklestiriyoruz. Mahallemizde 695 hak sahibinin bulundugu toplam 104 dönümlük bir alanda, 948 bagimsiz birimim yikim süreci basliyor. Tüm Adana’miza, Yüregirli hemsehrilerimize hayirli ugurlu olsun” dedi. 

 

‘ADANA’NIN EN GÜZEL MAHALLESI OLACAK’

Daha yasanabilir bir kent hedefi ile çalisma yaptiklarini belirten Baskan Kocaispir, “Göreve geldigimiz andan itibaren daha modern, yasanabilir, güzel bir kent olusturulmasi noktasinda büyük bir çaba içerisindeyiz. Insallah devletimizin destegi, Sayin Cumhurbaskanimizin talimatlari ile Sehit Erkut Akbay mahallemiz birkaç yil sonra Adana’mizin en güzel, en modern mahallesi olacak” ifadelerine yer verdi. 

‘HELALLESEREK ILERLIYORUZ’

Mahalle sakinleri ile helalleserek süreci ilerlettiklerine dikkat çeken Baskan Kocaispir, “Vatandaslarimizla gönüllerini alarak, onlarla helalleserek, ikna ederek süreci ilerletiyoruz. Hep söyledigimiz gibi günün sonunda insanimizin mutlulugu, rizasi bizim siyaset anlayisimizin en üstünde yer aliyor. Allah yardimcimiz olsun.” seklinde konustu.



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı