Ceyhan’ın Kurtkulağı Mahallesi’nde kahraman şehidimiz Jandarma Er Oğuzhan Kaman’ın adını taşıyan Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene Ceyhan Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, İlçe Garnizon Komutanı Satılmış Çal, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Şahin, İlçe Sağlık Müdürü Hürrem Cebeci, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı ve aynı zamanda şehidimizin annesi Nazife Kaman, şehit aileleri, daire amirleri ve mahalle sakinleri katıldı.
SAYGI DURUŞU VE KUR'AN-I KERİM İLE BAŞLADI
Tören, şehitlerimizin aziz hatırası için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, dualar edildi.
“ŞEHİDİMİZİN ADI BU MERKEZDE YAŞAYACAK"
Törende konuşan Ceyhan Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, açılışı yapılan merkezin sadece bir sağlık kurumu değil, aynı zamanda bir vefa nişanesi olduğunu vurguladı. Kurtyemez, “Şehidimiz Oğuzhan Kaman’ın adı bundan böyle bu merkezde yaşayacak. Onların hatırasını yaşatmak ve miraslarına sahip çıkmak en büyük sorumluluğumuzdur” dedi.
“ŞEHİT AİLELERİ BİZLERE EMANET"
Konuşmasında şehit yakınlarına da seslenen Kurtyemez, “Evladını vatan uğruna toprağa veren bir annenin, bir babanın acısı tarif edilemez. Aziz şehitlerimizin aileleri bize emanettir, her zaman yanlarında olacağız” diye konuştu.
ANNE NAZİFE KAMAN'DAN DUYGUSAL KONUŞMA
Törende kısa bir konuşma yapan şehidimizin annesi ve aynı zamanda Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Nazife Kaman, duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.
MEZARI BAŞINDA DUALAR EDİLDİ
Sağlık merkezinin açılışının ardından protokol üyeleri ve şehit ailesi, Şehit Oğuzhan Kaman’ın Kurtkulağı Mahallesi’ndeki mezarını ziyaret etti. Okunan dualarla şehidimiz anıldı.
KERVANSARAY'DA SIKMA VE AYRAN İKRAMI
Törenin ardından Mahalle Muhtarı Mustafa Saçlı ile mahalle sakinleri, ilçe protokolünü Kurtkulağı’nın tarihi kervansarayında ağırladı. Burada katılımcılara sıkma ve ayran ikramında bulunuldu.