Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Sel gider dayanışma kalır

Sel gider dayanışma kalır

Sel gider dayanışma kalır

Sel gider dayanisma kalir

 

Baskan Zeydan Karalar, sel felaketinde zarar gören vatandasin yaralarini sariyor

 

Sel magduru vatandasin 3 aylik su faturasina yüzde 50 indirim

 

Adana’da bir süre önce yasanan sel felaketinden zarar gören vatandaslarin, ocak, subat, mart aylarinda tahakkuk edecek su faturalarinda yüzde 50 indirim uygulanacak. Su ana kadar ödeme yapanlara da, yatirdiklari paranin yüzde 50’si iade edilecek.

 

Adana Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI) Olaganüstü Genel Kurul Toplantisi, Büyüksehir Belediyesi Meclis Toplanti Salonu’nda gerçeklestirildi.

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, toplantinin baslangicinda Elazig ve Malatya’da yasanan ve tüm ülkemizi derinden sarsan deprem felaketiyle ilgili üzüntülerini paylasti. Baskan Zeydan Karalar, depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yakinlarina bas sagligi ve yaralilara acil sifalar diledi.

Ardindan Adana’da bir süre önce yasanan sel felaketinden zarar gören vatandaslarin magduriyetinin giderilmesine yönelik gündem maddesi görüsüldü.

Baskan Zeydan Karalar’in ‘’Afetzedelerin su faturalari hakkindaki yüzde 50 indirim uygulanmasi’’ önerisi oylamaya sunuldu. Valilik ve ilçe kaymakamliklarindan elde edilecek olan bilgiler dogrultusunda, bir süre önce yasanan sele maruz kalan vatandaslarin ocak, subat ve mart aylarinda tahakkuk edecek olan su faturalarindaki (ÇTV, KSUB ve Sayaç Bedeli hariç olmak üzere) su ücretlerinde yüzde 50 indirim yapilmasi hakkindaki madde meclisten geçti.

Baskan Zeydan Karalar, söz konusu karari; selden dolayi magduriyet yasayan vatandaslarin sorunlarini bir nebze olsun azaltmak için aldiklarini belirtti.

Ayrica ilgili aylarda su faturalarini ödeyen vatandaslarin da, ödedikleri miktarin yüzde 50’si iade edilecek.

 



Anahtar Kelimeler: Sel gider dayanışma kalır
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı