Tarih: 13.12.2020 15:03

Seyhan’dan yerel sahne sanatçılarına destek büyüyor

Facebook Twitter Linked-in

Pandemide alinan önlemler kapsaminda eglence sektöründeki kapanma nedeniyle issiz kalan müzisyen ve ses sanatçilarina maddi ve manevi destek olabilmek amaciyla “Seyhanli için Söyle” projesi baslatan Seyhan Belediyesi, Kültürümüzün önemli bir parçasi olan Halk Oyunlari emekçileri için de “Bu Kültür bizim” projesini baslatti.

 

YEREL MÜZISYEN VE SES SANATÇILARI KONSERLERI BÜYÜK ILGI GÖRDÜ

Seyhan Belediyesi, pandemi önlemleri kapsaminda dügünlerin yapilamamasi ve eglence sektörünün durmasi nedeniyle maddi ve manevi sikinti yasayan yerel müzisyenlerle ses sanatçilarina yönelik “Seyhanli için Söyle” projesini baslatmisti. Proje kapsaminda yerel müzisyen ve ses sanatçilari Seyhan Belediyesi Yasar Kemal Kültür Merkezi sahnesinde 1’er saatlik konserler veriyor. Konserler, Seyhan Belediyesi Youtube kanalindan canli olarak yayinlaniyor, arzu edenler daha sonra da konserleri izleyebiliyor.

 

SAHNE EMEKÇILERINE DESTEK GENISLETILDI

Seyhan Belediyesi’nin yerel sahne sanatçilarina destegi kültürümüzün önemli bir degeri olan Halk Oyunlari emekçilerini kapsayacak sekilde genisletildi. Seyhan Belediyesi, “Bu Kültür bizim” projesiyle halk oyunlari emekçilerini Yasar Kemal Kültür Merkezi sahnesinde agirladi. Farkli bölgelerden yaygin dans formlarindan halay, zeybek, bar, horon, hora, köçek, Kafkas dansi, karsilama gibi biçimleri sergileyen halk oyunlari emekçileri “sahne”de olmaktan oldukça mutluydu.

 

“EMEKÇILERE DESTEK, SEYHANLI’YA MORAL”

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, pandemi önlemleri nedeniyle büyük sikinti yasayan sahne emekçilerinin yaninda olmaktan mutlu olduklarini söyledi. Baskan Akay “Sahne emekçilerine imkânlarimiz ölçüsünde maddi ve manevi destek oluyoruz. Diger yandan kisitlama nedeniyle evinde kalan Seyhanliya da alternatif eglence sunarak moral asilamaya çalisiyoruz.” dedi.

 

KONSERLER SEYHAN BELEDIYESI YOUTUBE KANALINDA

Seyhan Belediyesince organize edilen “Bu Kültür bizim” ve “Seyhanli için Söyle” projeleri kapsaminda gerçeklestirilen konserler, Seyhan Belediyesi Youtube Kanalindan takip edilebilir




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —