Bugün, 21 Eylül 2024 Cumartesi

Seyhan’da “Salgın hastalık” önlemi

Seyhan’da “Salgın hastalık” önlemi

Seyhan’da “Salgın hastalık” önlemi

Seyhan Belediyesi, mevsimsel geçislerde artan grip gibi bulasici hastaliklari, vatandasin birbirine bulastirmamasi için hafta sonu hizmet binasinda “Dezenfekte” ve “Koruma” amaçli ilaçlama yapti.

HALKA HIZMETTE “DEZENFEKTE EDILMIS BELEDIYE” DÖNEMI

Seyhan Belediyesi Saglik Müdürlügünce yapilan ilaçlamada, Belediyenin giris çikislari ile vatandasin ortak kullanim alanlari bulasici hastaliklarin etkilerinin yok edilmesi amaciyla egitimli kisilerce ilaçlandi. Seyhan Belediyesi’nin ana hizmet binasi ile istiraklerinde hafta sonu yapilan ilaçlamayla belediyeye gelip giden vatandaslarin birbirine, varsa bulasici hastaliginin bulasmasi önleniyor.

 

BELEDIYE VE ISTIRAKLERI DEZENFEKTE EDILEREK, HALKIN SAGLIGI ÖN PLANDA TUTULDU

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay’in talimatiyla gerçeklestirilen çalismada, Belediye hizmet binasi, istirakler ve Belediye kresleri dezenfekte edilerek salgin hastaliklara karsi koruma saglandi. Özellikle minik ögrencilerin bulundugu kresler, çok titiz bir çalismayla ilaçlandi. Ilaçlamada Benzalkolyum Klorür (Katyonik deterjanlar grubunda bulunan antiseptik ve dezenfektan etkili bir madde, zefiran) kullanildi.

 

Coronavirüs gibi salgin hastaliklarin oldugu bir dönemde tüm bulasici hastaliklara karsi etkili olan ilaçlama çalismalarinin periyodik olarak devam edecegi belirtildi.



  • Cumartesi 30.9 ° / 21.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 26.1 ° / 19 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 29.1 ° / 19.5 ° Güneşli