Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Seyhan Belediyesi'nden kadın çiftçilere destek!

Seyhan Belediyesi

KADIN ÇİFTÇİLERİN ÜRETİM MALİYETLERİ SEYHAN’IN KOMPOST DESTEĞİYLE DÜŞÜYOR

KADIN ÇIFTÇILERIN ÜRETIM MALIYETLERI SEYHAN’IN KOMPOST DESTEGIYLE DÜSÜYOR

Seyhan Belediyesi, “Üreten Belediyecilik” anlayisiyla kendi tesislerinde semt pazarlari ile park ve bahçelerin organik atiklarini dönüstürerek elde ettigi kompostu ilçenin eski köylerindeki kadin çiftçilerle paylasiyor.

ÜRETIM KAPASITESI ARTIRILDI

Baskan Akif Kemal Akay’in üreten belediyecilik anlayisiyla ve çok düsük maliyetlerle kurdugu “Kompost Üretim Tesisi” Çukurova Belediyesi ile yapilan isbirligi ile üretim kapasitesini artirdi. Seyhan’da ve Çukurova’da kurulan semt pazarlarinin organik artiklari ile park ve bahçelerin budama atiklari düzenli olarak toplanarak, Kompost Üretim Tesislerinde geleneksel yöntemlerle topragi iyilestirici, ürün verimini artirici bir ürün olan komposta dönüstürülüyor.

 

DOKUZ TON KOMPOST KADIN ÇIFTÇILERE ULASTIRILDI

Girdi maliyetlerinde meydana gelen artis nedeniyle sikinti yasayan çiftçilere Seyhan Belediyesi gübre yerine kullanilabilen kompostla destek olmaya basladi. Üretilen dokuz ton kompost, Bütünsehir yasasindan önce köy statüsünde olan ve tarimsal üretimin yaygin oldugu Büyükdikili, Küçükdikili, Kavakli, Sögütlü, Koza, Karakuyu, Gökçeler ve Gölbasi mahallelerinde üretim yapan kadin çiftçilere ulastirildi.

“ÜRETIP, IHTIYAÇ FAZLASINI PAYLASMAYA DEVAM EDECEGIZ”

Kentte ve ülkede yasanan sorunlarin ancak üretimle ve dayanismayla asilabilecegini ifade eden Baskan Akay, “Içinden geçtigimiz zorlu günleri hep birlikte dayanismayla asacagiz. Tarimsal üretimde devamlilik halkin gida ihtiyacinin karsilanmasi için zorunluluk. Kadinlarin üretim sürecinde daha çok yer almalarini destekleyen bir belediyeyiz. Tarimla ugrasan, üreten kadin çiftçilerimize, önemli bir girdi maliyeti olan gübrenin yerine kullanabilecekleri kompostla destek olmaktan mutluyuz. Üretip, ihtiyacimizin fazlasini halkimizla paylasmaya devam edecegiz” dedi.



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı