Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Seyhan'da 65 yaş üstü için “Aşı Taksi”

Seyhan

SEYHAN BELEDİYESİ’NDEN TÜRKİYE’DE BİR İLK DAHA

Akif Kemal Akay baskanligindaki Seyhan Belediyesi, Covid-19 salgini döneminde diger belediyelere örnek olan çalismalarina bir yenisini daha ekledi. Koronavirüs testi pozitif çikan vatandaslarin izolasyonunu saglayip, virüsün diger insanlara bulasmasini önlemek amaciyla yasama geçirilen ‘Pozitif Taksi’ler, pazartesi gününden itibaren 65 yas üstündeki vatandaslara “Asi Taksi” olarak da hizmet vermeye basladi.

 

“POZITIF TAKSI”LER 'ASI TAKSI' OLARAK DA GÖREV YAPACAK

Covid-19 salginiyla mücadele konusunda önemli bir görevi üstlenen Seyhan Belediyesi’nin Pozitif Taksi uygulamasi, azalan vaka sayilarina bagli olarak, dezavantajli vatandaslarin ihtiyaçlari dogrultusunda ‘Asi Taksi’ye  dönüstürüldü.

 

ASILAMA ÇALISMALARINA DESTEK OLACAK

Salgin sartlarina uygun olarak tasarlanip donatilan pozitif taksiler, Saglik Bakanligi tarafindan baslatilan asilama çalismalarina destek olacak. Pozitif Taksi’den ‘Asi Taksi’ye dönüstürülen araçlar, 12 Subat'tan itibaren asilanmaya baslanan 65 yas üstü vatandaslarin asi olmak için saglik kuruluslarina saglikli ve güvenli bir sekilde ulasimini saglayacak. Her kullanimdan sonra dezenfekte edilerek kullanima hazir hale getirilecek olan ‘Asi Taksi’den yararlanmak isteyen Seyhan'da yasayan 65 yas üstü vatandaslarin, 0539 776 33 24 numarali telefondan talepte bulunulmasi gerekiyor.

ÖNCELIGIMIZ HALK SAGLIGI

Salginla mücadelenin basariya ulasmasi için baslatilan asilama çalismalarinin önemine vurgu yapan Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, “Hem asilamada sürecin hizlandirilmasi hem de asilarini saglik kuruluslarinda yaptirmak isteyen dezavantajli konumdaki vatandaslarimizin bir an önce asilarini yaptirabilmeleri için Saglik Bakanligi’nin çalismalarina destek olmak istedik. Halk sagligindan daha önemli bir sey olamaz. Seyhanli vatandaslarimizin sagligi, mutlulugu, refahi ve huzuru için görevimizin basindayiz” dedi.



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli