Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

SEYHAN’DA 8 MART ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

SEYHAN’DA 8 MART ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

SEYHAN’DAN “EMEKÇİ KADINLAR” TEMALI ETKİNLİKLER

 

SEYHAN’DAN “EMEKÇI KADINLAR” TEMALI ETKINLIKLER

 

Kadin emegini ve gücünü görünür hale getiren uygulamalari hayata geçiren Seyhan Belediyesi’nin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü dolayisiyla 1 hafta boyunca sürecek “emekçi kadinlar” temali etkinlikleri bugün (Sali günü) basliyor.

“HAYATTAKI ROLLERIMIZ”

Yasar Kemal Kültür Merkezi’nde Uzman Psikolog/Psikoterapist Nida Özsahin Terkuran ile Psikolojik Danisman/Psikoterapist Meltem Yamanyilmaz “Hayatta Rollerimiz” konulu semineriyle baslayan etkinlik dizisinin ikinci günü olan 2 Mart Çarsamba günü saat 13.00’te Yasar Kemal Kültür Merkezi’nde Klinik Psikolog Yasemin Kutlu Varan “Iletisim” konulu bir konferans verecek.

“EKONOMIK KRIZIN SIDDETE YANSIMASI”

Kadina yönelik siddet ve siddete yol açan unsurlara dikkati çeken “Ekonomik Krizin Siddete Yansimasi” konulu bir sunumuyla Türkiye Kadin Dernekleri Federasyonu Baskani Canan Güllü 3 Mart Persembe günü saat 14.00’te Yasar Kemal Kültür Merkezi’nde katilimcilarla bulusacak. 

“MUTLU KADIN ATÖLYELERI”

Seyhan Sanat Meydani 5 Mart Cumartesi günü gün boyunca Seyhan Belediyesi Sürekli Egitim Merkezi (SEYMER) ile Kadin Dayanisma Merkezi egitmenlerinin gözetiminde kadinlar sabun, kolonya, yemek, pasta, mozaik ve punç yapimini “Mutlu Kadin Atölyeleri”  konulu etkinlikte ögrenecek.

“SARDUNYA KOKAN KADINLAR”

Aksam saat 20.00’de de Yasar Kemal Kültür Merkezi’nde Mine Engin Tekay’in yazdigi, Cem Kaynar’in yönettigi Ferda Kaynar’in oynadigi “Sardunya Kokan Kadinlar” tiyatro gösterimi yapilacak.

“YOGA ATÖLYESI”

6 Mart Pazar günü sabah saat 08.30’da Merkez Park’ta Fizyoterapist Yoga Egitmeni Evrim Senol Akarca ile “Yoga Atölyesi” gerçeklestirilecek.

“KARANFIL YANGINI SIIRLER”

Saat 14.00’te Yasar Kemal Kültür Merkezi’nde de Ganime ve Hikmet Karabucak’in onur konugu olacagi Nazan Balci’nin sunumu, Rüya, Özgür ve Tuna Vera’nin müzikleri, Hülya Basak Ekmekçi’nin görsel sunumuyla eslik edecegi “Karanfil Yangini Siirler” konulu müzik ve siir dinletisi gerçeklestirilecek. Dinletide Süreyya Filiz, Sevim Sezer, Seçim Sezis, Demet Duyuler, Neslihan Dagli, Derya Biricik, Rabia Semra Yücel, Ruhan Mavruk eserlerini seslendirecek.

“KADIN GIDERSE”

7 Mart Pazartesi günü ise saat 11.00 ve 13.00’te Yasar Kemal Kültür Merkezi’nde Seyhan Belediyesi Tiyatro Toplulugu “Kadin Giderse” adli oyunu sahneleyecek.

 



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı