Bugün, 24 Kasım 2024 Pazar

Seyhan'da atık ilaçlar artık çöpe gitmeyecek!

Seyhan

ATIK İLAÇ TOPLAMA KUMBARALARI FAALİYETE GEÇTİ

ATIK ILAÇ TOPLAMA KUMBARALARI FAALIYETE GEÇTI

Seyhan Belediyesi ile Adana Eczaci Odasi’nin (ADEO), kullanilmayan, miadi dolmus ilaçlarin toplanip, lisanslandirilmis tesislerde imha edilmesi konusunda isbirligi yaptigi proje yasama geçiyor.  ADEO’nun Seyhan’da belirledigi 80 eczaneye, 80 litre kapasiteli, agzi kilitli ve sari renkli “Evsel Atik Ilaç Toplama Kumbarasi” Seyhan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü tarafindan teslim edildi.

SEYHAN’DA 80 ECZANE ATIK ILAÇ TOPLAMA NOKTASI OLARAK BELIRLENDI

“Atik Yönetimi” ve “Sifir Atik” yönetmelikleri uyarinca Seyhan Belediyesi ile ADEO halk sagligini, dogayi ve çevreyi korumaya yönelik olarak kullanilmayan ya da miadi dolmus atik ilaçlarin toplanip, imha edilmesi için isbirligi yapiyor. ADEO’nun yaptigi çalisma sonucu Seyhan ilçesindeki 327 eczaneden 80’i atik ilaç toplama noktasi olarak belirlendi.

 

ATIK ILAÇ TOPLAMA KUMBARALARI TESLIM EDILDI

Seyhan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü belirlenen eczanelere 80 litre kapasiteli, agzi kilitli, sari renkli Evsel Atik Ilaç Toplama Kumbarasi’ni teslim etti. Atik ilaç toplama noktalarini gösteren harita ise Seyhan Belediyesi ile ADEO’nun resmi web sayfalarinda yayinlanarak halkin bilgisine sunuldu.

HALK SAGLIGINI VE DOGAYI KORUMAK IÇIN…

Ilaçlarin da birer kimyasal madde olduguna isaret eden Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, lavabolara dökülen ya da çöpe atilan ilaçlarin topragi ve suyu kirletebilecegine isaret etti. Baskan Akay,  “Saglikli bir yasam için topragimizi, suyumuzu, havamizi korumaliyiz. Adana Eczaci Odasi ile birlikte atik ilaçlari toplayip, imha edilmesini saglayarak, halk sagligini ve dogamizi koruma konusunda çok önemli bir hizmeti yerine getirecegimize inaniyoruz” diye konustu.

 

BÖLGEDE ILK

ADEO Yönetim Kurulu Üyesi ve Atik Ilaç Toplama Sorumlusu Uzm. Ecz. Fatma Tugçe Dalkir da “Bugüne kadar herhangi bir sebeple (vefat eden hastalardan kalan, hekimin artik kullanmamalarini tavsiye ettigi, miadi dolmus vb) evlerde kalan ilaçlarin çöplere atilmasi veya lavabolara dökülmesi, bu ilaçlarin dogaya karismasiyla çevre kirliligine neden olmakta ve halk sagligini tehdit etmekteydi. Bu nedenle ilaçla ilgili her asamada duydugumuz sorumlulukla Adana Eczaci Odasi olarak, evsel atik ilaçlarin imhasinda da bölgemizde ilk olarak Seyhan Belediyesi ile is birligi içerisinde bu ilaçlari toplama konusunda görev aldik. Proje kapsaminda halkimiz artik kullanmadiklari ilaçlari atik ilaç toplayan eczanelerimize götürerek toplum ve çevre sagliginin korunmasina katkida bulunabilecekler” dedi.

ATIK ILAÇLAR NASIL TOPLANACAK?

Vatandaslarin belirlenen noktalara yerlestirilen atik ilaç toplama kumbaralarina attigi ilaçlar  Seyhan Belediyesi ekipleri belli zaman araliklarinda toplayip, Yesiloba Atik Getirme Merkezi’nde depolayacak. Depolanan atik ilaçlar belli bir miktara ulastiktan sonra Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan lisanslandirilan bertaraf tesislerine gönderip atik ilaçlarin imhasini saglayacak.



  • Pazar 13.2 ° / 5.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 11.1 ° / 4.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 11.1 ° / 4.4 ° Güneşli