Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Seyhan'da sokak hayvanları aç kalmayacak!

Seyhan

SOKAK KEDİLERİNE ÜÇÜ BİR ARADA HİZMET: BARINAK, SULUK, MAMA

Seyhan ilçesi sinirlari içerisinde hiçbir ayrim gözetmeden tüm vatandaslara esit ve adil, çözüm odakli hizmet sunarak yasam kalitesini yükseltmek için çalisan Akif Kemal Akay baskanligindaki Seyhan Belediyesi,  sokak hayvanlarinin da yasamini kolaylastiracak hizmetler üretiyor.

84 NOKTADA BESLEME, 100 NOKTADA SULUK

Kurdugu “Sokak Hayvanlari Bakim ve Kisirlastirma Merkezi”yle Türkiye’de bir ilki gerçeklestiren Seyhan Belediyesi, ilçe genelinde 84 farkli noktada besleme yaparak sokak hayvanlarinin aç ve 100 ayri noktaya yerlestirilen suluklarla susuz kalmamalari için vicdani sorumlulugunu yerine getirirken, belgeli hayvanseverlere mama destegi de veriyor.

HAYVANLARIN DA YASAM KALITESI YÜKSELIYOR

Seyhan’da yasayan vatandaslarla birlikte, diger canlilarin da yasam kalitesini yükseltmek için özveriyle görev yapan Seyhan Belediyesi, geri dönüsüm fikirleriyle sokak canlilarinin yasamini kolaylastiracak uygulamalari da yasama geçiriyor.

LASTIK VE PALETLER KEDILER IÇIN YUVAYA DÖNÜSTÜRÜLÜYOR

Kullanim ömrü dolmus otomobil lastikleri ve ahsap paletler, Saglik Isleri Müdürlügü çalisanlari tarafindan kedi evlerine dönüstürülüyor.   Sokak kedilerinin yagmur, soguk ve sicaktan korunmasi için baslatilan uygulama hayvanseverlerin de takdirini toplarken, ilk kedi evleri Seyhan Belediyesi’nin önüne ve Yesilyuva Bilgi Evi’nin bahçesine yerlestirildi.

SOKAK KEDILERINE ÜÇÜ BIR ARADA HIZMET: BARINAK, SULUK, MAMA

Seyhan Belediyesi atölyelerinde üretilen kedi evleri ile beslenme ve su ihtiyaçlarini gidermelerini saglayacak donanimlarla birlikte sokak kedilerinin yogun oldugu bölgelere yerlestirilecek.

 



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli