Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Seyhan Kent Konseyi'nden “Bocce Spor Turnuvası”

Seyhan Kent Konseyi

Seyhan Kent Konseyi Genç Yaşlı Meclisi ile Ç.Ü Spor Bilimleri Fakültesi işbirliği ile Adana’da ilk kez “Bocce Spor Turnuvası” düzenlend. 18 takımın katıldığı turnuvada ilk 3’e giren takımlara kupa verildi

Adana Seyhan Kent Konseyi Genç Yaslilar Meclisi ile Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri ile Bocce Spor Turnuvasi düzenlendi.Dereceye giren takimlara kupalari da törenle verildi. Seyhan Belediyesi Bahçesehir Spor Kompleksinde Yaslilar Haftasi etkinlikleri kapsaminda “Bacce Spor Turnuvasi” Düzenlendi. Turnuvanin açilisinda konusan Ç.Ü Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardimcisi ve Seyhan Kent Konseyi Genç Yasli Meclisi Baskani Prof. Dr. Pervin Bilir, insan yasaminin önemli bir evresi olan yaslilik dönemine dikkat çekmek için '18-24 Mart Yaslilar Haftasi' olarak kutlandigini söyledi.

Seyhan Kent Konseyi Genç-Yasli Meclisi olarak Dünya'da Yasli Dostu Kent olusturmanin adimlarini atarak birçok proje planladiklarini, bunlardan birinin de “Bacce Spor Turnuvasi oldugunu belirten Prof. Dr. Pervin Bilir söyle konustu: “Bilim ve teknolojik gelismeler insanin yasam süresini uzatmis,yaslilik dönemi de bu gelismelere paralel olarak artis göstermistir. Dünyada bugün her sekiz kisiden biri yaslilik evresinde ve 2050 yilinda, Dünya nüfusunun yüzde 22'sinin yaslilar olacagi tahmin ediliyor. Bu durum; küresel yaslanma 'demografik dönüsüm' süreci olarak ifade edilmektedir.

  •  


  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı