Tarih: 18.09.2019 17:30

Seyhan, “Kadın çalışmalarına” güç verdi!

Facebook Twitter Linked-in

Seyhan ve TAPV’den “Cinsiyet Esitligi” toplantisi

Seyhan, “Kadin çalismalarina” güç verdi!

Seyhan Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü ile Türkiye Aile Sagligi ve Planlamasi Vakfi Isbirligi’nde “Yerel Yönetimler ve Toplumsal Cinsiyet Perspektifinden Kadin Çalismalarinin Güçlendirilmesi” toplantisi, Yasar Kemal Kültür Merkezinde gerçeklestirildi.

Belediye Meclis Üyesi, Belediye birimleri, Kent Konseyi ve Sivil Toplum Kuruluslarindan kadinlarin istirak ettigi toplantida,”Yerel Yönetimler ve Toplumsal Cinsiyet Esitligi” üzerinde duruldu.

Toplantinin açilis konusmasini yapan Seyhan Belediye Baskan Yardimcisi Funda Buyruk Türkiye Aile Sagligi ve Planlamasi Vakfi ile ortak çalismaktan dolayi memnuniyet duydugunu aktardi.

BUYRUK “KENTLER KADINLARIN”

“Kadin” alaninda çalismalar yürütmenin kendileri için önem tasidigini ifade eden Buyruk “Bes yil boyunca toplumsal cinsiyet esitligi üzerine Stratejik plan içinde ‘nasil bir proje yürütebiliriz’ bu çalismayla görmek istedik. Çünkü aslinda kadin dostu belediyeciligi ve kadin kenti söylemini de bir adim ileri götürmek gerekiyor. Kentler biz kadinlarin. O nedenle bu sürece en çok kadinlarin dâhil olmasi lazim. Bu nedenle kadinlarimizi tüm etkinliklerimizde görmek istiyoruz. Kadinlarin bize güç katmalarini istiyoruz” dedi.

IKBAL POLAT’TAN “CINSIYET ESITLIGI” SUNUMU

Daha sonra Kadiköy Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Ikbal Polat cinsiyet esitligi konusunda sunumunu gerçeklestirdi. Kadin dostu Belediyelerde olumlu ve olumsuz örnekler veren Polat, “Toplumsal Cinsiyet Perspektifi ve Ana Akimlastirma”, Stratejik Planlama, Katilim Süreç ve Mekanizmalari” ve “Toplumsal Cinsiyete Duyarli Kent Yönetimi” konularinda bilgiler aktardi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —