Seyhan Belediyesi Yasar Kemal Kültür Merkezinde gerçeklestirilen panelde, siddet magduru veya siddete ugrama tehlikesi bulunan kadinlarin bilgilendirilmesi amaciyla “6284 Sayili Koruma Kanunu” ve uygulamalari, Adana Barosu üyesi Av. Fatos Hacivelioglu ve Av. Ayse Zilan tarafindan anlatildi.
Halka açik olan panele Seyhan Belediyesi Baskan yardimcilari, ilgili müdürler ile belediyenin kadin personelleri de katildi. Panelistler Av. Hacivelioglu ve Av. Zilan konusmalarinda 6284 sayili koruma kanununun, siddete ugrayan veya siddete ugrama tehlikesi bulunan kadinlarin, çocuklarin, aile bireylerinin ve tek tarafli israrli takip magduru olan kisilerin korunmasi ve bu kisilere yönelik siddetin önlenmesi amaciyla alinacak tedbirlere iliskin usul ve esaslari düzenledigini aktardilar.
Panelistler Av. Hacivelioglu ve Av. Zilan su bilgileri katilimcilara aktardi:
“Kanuna göre siddet magduru ve siddet uygulayan için alinan tedbir kararlari insan onuruna yarasir bir sekilde yerine getirilir. Bu Kanun kapsaminda kadinlara yönelik cinsiyete dayali siddeti önleyen ve kadinlari cinsiyete dayali siddetten koruyan özel tedbirler ayrimcilik olarak yorumlanamaz. Siddet gören kadinlar, kanun tarafindan korunmaktadir. Bu nedenle her türlü siddete maruz kalindiginda polise basvurulmasi gerekir. Önleme, uzaklastirma ve diger tedbirler siki sekilde uygulanmalidir. Kanunun varliginin yani sira uygulamasinda yasanan sikintilarin da en kisa sürede çözümlenmesi gerekmektedir.”
Panelin ardindan Yasar Kemal Kültür Merkezi fuayesinde, uygulanan siddet sonucu öldürülen kadinlarin portrelerinin ve hayat hikayelerinin yer aldigi “Beni Unutma” fotograf sergisi açildi. Sergi, 25 Kasim tarihine kadar açik kalacak. Ayrica Seyhan Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü ve Esitlik Birimi 25 Kasim tarihine kadar sürecek “Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü” etkinlikleri ile “Kadin Haklari”na vurgu yapacak ve kadina yönelik siddete karsi mücadeleye katki verecek.