Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Seyhan Halk Eğitim'den online sergi...

Seyhan Halk Eğitim

Seyhan Halk Eğitim'den online sergi...

Adana Seyhan Halk Egitim Merkezi Müdürlügü binlerce kursiyerinin ilk etapta yüzyüze, daha sonra online egitimle meydana getirdigi  eserlerini, yeni tip koronavirüs (Covid-19)  salgini nedeniyle sanal ortamda sergiliyor. Dünyayi etkisi altina alan Covid-19 salgini dönemine kadar yüzyüze verdikleri egitimlerin, daha sonra online ortamda sürdürüldügünü belirten Seyhan Halk Egitim Merkezi Müdürü Cavidan Gülnar Çelig, serginin açilisinda yaptigi konusmada, uzaktan egitim kapsaminda kursiyerlere ders notlari,  videolar ulastirdiklarini ve canli yayinla egitimler verildigini ifade ederek sunlari söyledi:

 

‘’ Seyhan Halk Egitim Merkezi olarak; her yil yüz yüze yaptigimiz egitim ve yil sonu sergilerimizi, bu yil dünyada ve ülkemizde görülen Koronavirüs salgini nedeniyle yapamadik. Toplum olarak kenetlendigimiz bu süreçte; milli seferberlik ruhu ile çalismaya devam ederek, ögretmenlerimiz uzaktan egitim ile çalismalarini sürdürdüler ve kursiyerlerimizi egittiler. Ögretim yili  basindan itibaren yüzyüze verilen, salgin döneminde uzaktan online devam eden  egitimler sonucu; kursiyerlerimiz tarafindan büyük özveri ile üretilen el emegi göz nuru binlerce ürün, online ortamda sadece  vatandaslarimizin degil, dünyanin dört biryanindaki ilgililerin ziyaretine sunuldu.

 Böylelikle fiili olarak gerçeklestirilemeyen yil sonu sergimiz, sanal ortamda dahagenis bir kitlenin istifade etmesine ve begenisine sunuldu. Kursiyerlerimizin gayretli ve titiz çalisma sonucu olusturduklari ürünlerden olusan sanal sergi; kurumumuzun web sitesinde,  youtube, facebookve diger sosyal paylasim sitelerinde kurumumuz ve kursiyerlerimiz tarafindan paylasilarak, yüzbinlerce izleyiciye ulastirilmis oldu. Daha fazla vatandasin evlerinden çikmadan eserlerimizi görme ve inceleme firsati saglandi. Vatandaslarimiz evde kalsinlar, saglikli kalsinlar.’’

 

Serginin açilisi daha sonra Seyhan Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Nevin Teksoy, Adana Olgunlasma Enstitüsü Müdürü Seher Coskun, Sehit Yavuz Halk Egitim Müdürü  Ismet Tahra ve Seyhan Halk Egitim Merkezi Müdürü Cavidan Gülnar Çelig tarafindan vatandaslara kapali sembolik olarak yapildi. Vatandaslarin, online sergilerini izlemeleri için Seyhan Halk Egitim Merkezi web sitesini ve youtube paylasimini incelemesini isteyen Çelig, Covid-19 salginina ragmen çalismalarini ayni heyecanla sürdürmeye devam edeceklerini de ifade etti.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli