Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Seyhan Kadınlarla dayanışma içinde

Seyhan Kadınlarla dayanışma içinde

Kadınlara hem destek hem eğitim

Seyhan-GIZ isbirligi sonuç veriyor

Mülteci, göçmen ve yerlesik kadinlar ögreniyor, bilgileniyor

Seyhan Belediyesi Kadin Dayanisma Merkezi’nin Alman Isbirligi örgütü GIZ ile hayata geçirdigi 3 projede, mülteci, göçmen ve ilçede yasayan kadinlarla koruma faaliyetleri, egitimler, sosyal uyum ve meslek edindirme egitimleri yürütüyor. Temmuz ayinda baslayan 3 temel proje, pandemi sartlarina uygun olarak azaltilmis katilimci sayisi ve uygun olan derslerde uzaktan egitimle devam ediyor.

ALMAN ISBIRLIGI ÖRGÜTÜ ILE 3 TEMEL PROJE UYGULANIYOR

Seyhan Belediyesi’nin, mülteci ve göçle gelen kadin bireylerin uyumu ile ilçede bulunan kadinlarin egitimini önceleyerek, Alman Isbirligi Örgütü GIZ’le uyguladigi üç temel projesi bulunuyor. Seyhan Belediyesi’nin, Kadin Dayanisma Merkezi araciligiyla uyguladigi Koruma faaliyetleri kapsamindaki projesini, Alman Isbirligi Örgütü GIZ’in proje paydaslarindan CLIP ile ortak yürütüyor. Bu projede, mülteci ve göçmen halklardan, kadinlara psikolojik destek, hukuki danismanlik, sosyal hizmetler ve danismanlik hizmetleri sunuluyor.

MÜLTECI VE GÖÇMEN KADINLARA SERAMIK VE RESIM KURSU

Kadin Dayanisma Merkezi ve GIZ’in önem verdigi bir diger konu Sosyal Uyum. Bu konuda Seyhan Belediyesi ve GIZ’in proje paydasi olan QUDRA ile ortak bir proje hayata geçiriliyor. Sosyal uyum faaliyetleri kapsaminda, yerelde, mülteci ve göçmen halklardan kadinlara kendilerini ifade edebilecekleri yeni kanallar sunuluyor. Proje kapsaminda faydalanici kadinlar için seramik ve resim kursu ile sosyal alanda topluma katilimlarina katki verecekleri faaliyetler mevcut.

KADINLARA YENI BECERILER KAZANDIRILIYOR

Mülteci ve göçmenler ile ilçede bulunan kadinlara, ekonomik olarak da üretken olabilmeleri için meslek edindirme egitimi veriliyor. Kadin Dayanisma Merkezi’nde gerçeklesen bu proje de yine GIZ’in proje paydaslarindan PEP ile ortak yürütülüyor. Yerelde, mülteci ve göçmen halklardan, kadinlara, sabun ve hazir giyim atölyelerinde yeni beceriler edinmeleri için imkânlar sunuluyor. Proje kapsaminda mülteci ve göçmenlere, dil bariyerinin ortadan kalkmasi için Türkçe dil egitimi veriliyor. Yine PEP projesi kapsaminda katilimci kadinlarin çocuklarina gündüz bakim sinifinda “okul öncesi egitim” formatina uygun faaliyetler yürütülüyor.

Seyhan Belediyesi Kadin Dayanisma Merkezi’nin Alman Isbirligi örgütü GIZ ile hayata geçirdigi proje 19 Ocak da sona erecek.



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu