Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Seyhan kısıtlamada boş durmadı

Seyhan kısıtlamada boş durmadı

Seyhan kısıtlama günlerini hizmet için fırsata çevirdi

Asfalt serildi, ihtiyaç sahiplerine sosyal yardimlar ulastirildi

 

Seyhan Belediyesi, yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgini önlemleri kapsaminda alinan 2 günlük sokaga çikma yasaginda bos olan, normalde insan sirkülasyonun yogun oldugu, Mirzaçelebi Mahallesi ile Ulucami civarindaki sokaklari asfaltladi. Belediye ekipleri ayrica asevi araciligiyla ihtiyaç sahiplerine sicak yemek, Sosyal yardim birimince gida, medikal yatak veya cihazlar teslim ederken sokakta yasayan kedi, köpek ve güvercinlere de besleme çalismasi yapti.

Seyhan Belediye ekipleri, Baskani Akif Kemal Akay’in talimatiyla Corona tedbirleri kapsaminda getirilen 2 günlük kisitlamayi hizmet üretme anlaminda firsata çevirdi. Seyhan Belediyesi Fen isleri Müdürlügü ekipleri, normal günlerde is yerleri ve insan sirkülasyonunun çok oldugu Mirzaçelebi Mahallesi ile Ulucami civarindaki sokaklari, kisitlamayi firsat bilerek asfaltladi. Asfaltta önce kullanim ömrünü yitirmis asfalti finiser ile kaziyan ekipler, su oluklari ve yagmur suyu tahliye izgaralarini yenileyerek asfalt serimini tamamladi.

SOSYAL BELEDIYECILIK UYGULAMALARI AKSAMADI

Seyhan Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaslarin taleplerini karsilamak üzere Asevi’ni faaliyette tuttu. Hanedan Kültür Merkezi’nde 5 bin kisiye yemek çikartabilecek Asevi kurulmasi için hazirliklar sürerken, mevcut sartlarla ihtiyaç sahipleri için sicak yemek üretimi sürdü. Steril ve Gida Mühendisleri kontrolünde üretilen sicak yemekler ilçenin 4 yaninda; 2 asevi ve muhtarlik binalari önlerinde ihtiyaç sahiplerine dagitildi. Seyhan Belediyesi ekipleri ayrica ihtiyaç sahiplerine gida kolisi, akülü veya manuel engelli sandalyesi, ihtiyaç sahibi hastalara medikal yatak gibi medikal ürünlerini kisitlama sürecinde de vermeye devam etti.

SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

Seyhan Belediyesi kedi-ve köpekler için 84 degisik noktada gerçeklestirdigi besleme çalismasini kisitlama sürecinde genisletti. Belediye ekipleri sokaktaki Kedi ve köpekler için kirinti, mama gibi yiyecekleri ilçenin 4 yanina ulastirdi. Ekipler kent merkezinde de kümelenen Güvercinleri de unutmadi. Ulucami, 5 Ocak meydani, Gar önü gibi güvercinlerin kümelendigi alanlarda besleme yapti. Belediye ekiplerince yapilan bu çalismalar, kisitlama getirildigi dönemlerde tekrarlanacak



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli